Legia: nincs jobb Nikolicsnál a világon ebben a mutatóban!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.24. 13:28
null
Nikolics 21-szer ünnepelhetett már a gólja után a lengyel élvonalban (Fotó: archív9
A lengyel élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban második helyen álló Legia Warszawa hivatalos honlapján büszkén közölte, hogy Nikolics Nemanja, az együttes magyar válogatott támadója a világ élvonalbeli bajnokságait figyelembe véve a kanadai táblázat első helyén áll.

 

A Legia a transfermarkt.de adataira hivatkozva jelezte, a 2015 nyarán rajtoló élvonalbeli bajnokságokat tekintve nincs jobb Nikolicsnál a kanadai táblázaton. A 27 esztendős támadó 21 gólja mellett hat gólpasszt szerzett, így a találatokat és asszisztokat összesítő rangsorban az első helyen áll – két ponttal megelőzve Alex Teixeirát, az ukrán első osztályú Sahtar Doneck brazil támadóját. Teixeira az egyetlen, akinek több gólja van (22) Nikolicsnál a vizsgált bajnokságokban.

A listán a képzeletbeli dobogó harmadik fokán a macedóniai Skendija játékosa, Besart Ibraimi áll tizenhárom góllal és tíz gólpasszal. A négy topligából (spanyol, angol, német, olasz) Pierre-Emerick Aubameyang a legjobb, ő a negyedik helyen szerepel 18+4 ponttal.

A világ élvonalbeli bajnokságainak kanadai táblázata (Forrás: transfermarkt.de)
A világ élvonalbeli bajnokságainak kanadai táblázata (Forrás: transfermarkt.de)


A teljes listát ide kattintva megtekintheti!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik