Lengyelország: Kádár Tamás készen áll, bajnok akar lenni

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.14. 14:01
Beszámoltunk róla, hogy Kádár Tamásra, a Lech Poznan eddig rendszerint a kispadról beszálló magyar labdarúgójára fontos szerep vár a Jagiellonia elleni vasárnapi bajnokin – a védőt meg is szólaltatta a lengyel média.

„Egyelőre nehéz megjósolni, mi történik majd vasárnap, de egyvalamit biztosra vehetnek: készen állok a feladatra – nyilatkozta Kádár Tamás a poznan.sport.pl-nek. – A védelem minden posztján játszottam már, védekező középpályás is voltam, de a legjobban a védelem közepén érzem magam.”Kádár Tamás a poznan.sport.pl-nek. – A védelem minden posztján játszottam már, védekező középpályás is voltam, de a legjobban a védelem közepén érzem magam.”

A jelek szerint Maciej Skorza vezetőedző – akinek Paulus Arajuuri eltiltása miatt kell megbontania a védelmet – ott is szerepelteti majd a magyar légióst, aki eddig nem sok játéklehetőséghez jutott téli érkezése óta, ám az edzésmunkájával tiszteletet vívott ki magának.

„Tamás a legutóbbi átigazolási időszakban érkezett, és nagyon elégedettek vagyunk a munkájával, mind a hozzáállásával, mind a képességeivel – dicsérte a magyar játékost Tomasz Rzasa pályaedző. – Eddig akárhányszor szükség volt rá, megállta a helyét, így történt ez Bielsko-Bialában is, ahol kilencven percet töltött a pályán. Teljesen természetes, hogy ő helyettesítse Paulust.”

Hat fordulóval a rájátszás vége előtt a poznaniak vezetik a lengyel tabellát, de a versenyfutás nagyon szoros – a vasárnapi ellenfél, a harmadik helyezett Jagiellonia lemaradása például csak négypontnyi (a múlt vasárnapig élen tanyázó Legia kettővel áll a Lech mögött).

„Leszámítva a Newcastle Uniteddel az angol másodosztályban nyert aranyérmet, még sohasem voltam bajnok, úgyhogy itt az ideje, hogy megtörjön a jég – folytatta Kádár. – Mindent meg fogok tenni, hogy a Lech bajnok legyen. A feladat természetesen nem könnyű, de legutóbb idegenben legyőztük a Legiát, ami nagyon fontos lépés volt a bajnoki cím felé vezető úton. Remélhetőleg vasárnap lépünk még egyet.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik