Dinamo: Dzsudzsák egy lap szerint láthatatlan, mennie kell

Vágólapra másolva!
2015.04.03. 15:53
Nem éppen hízelgő cikk jelent meg Dzsudzsák Balázsról az orosz soccer.ru internetes oldalon, amelynek szerzője a magyar válogatott csapatkapitányának oroszországi éveit elemezve arra a következtetésre jutott, hogy a magyar játékos inkább visszafelé fejlődött a Premjer-Ligában, s a Dinamo Moszkvának, valamint neki is jót tehet, ha a nyáron különválnak.

Az írás szerint a Dinamo heteken belül eldönti, mi legyen a magyar játékos sorsa: vagy megelégszik a játékosért nyáron kapható 4-5 millió euróval, vagy megvárja, hogy Dzsudzsák kitöltse az év végéig szóló szerződését, s utána ingyen elengedje.

A szakíró úgy véli, Dzsudzsák már Oroszországba szerződésével nagy hibát követett el, hiszen a PSV-nek megígérte, hogy csak európai topklub hívására távozik, mégis „az anyagi érdekek döntöttek a sportolói ambíciók helyett”, amikor az ismeretlen Anzsi Mahacskalához szerződött. A cikk kiemeli, hogy Dzsudzsák a Dinamóval megkötött négyéves szerződésének aláírása után sem lett az orosz liga sztárja, „elszórtan voltak jó meccsei, de hiába találták meg a helyét a csapatban az egymást váltó edzők, hiába kapta napra pontosan magas fizetését, Dzsudzsák láthatatlan maradt.”

A cikk konklúziója, hogy „amit Dzsudzsák a Dinamóban produkál, azt más játékos sokkal kevesebb pénzért megteszi”, így a klub jól jár azzal, ha elengedi, még a nyáron, amikor pénzt kaphat érte. Az orosz bajnokságban motiválatlan Dzsudzsák pedig egy másik bajnokságban újra felfedezheti eindhoveni formáját.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik