Oroszország: Dzsudzsák szót emelt a légiósokért

Vágólapra másolva!
2015.02.18. 09:44
Korlátozzák-e a légiósok létszámát vagy ne? A téma folyamatosan napirenden van a mai labdarúgásban, Oroszországban is aktuális, és mint érintett, Dzsudzsák Balázs, a Dinamo Moszkva magyar szélsője is kifejtette a véleményét.

„Oroszországi légióskodásom során kétszer kerültem olyan helyzetbe, hogy azt mondta az edzőm, Balázs, ki kell hagyjalak a keretből, különben nem tudunk megfelelni az orosz kvótának – idézi a sports.ru Dzsudzsák Balázst. – Tudom, hogy egy tréner milyen nehéz szívvel mond ilyesmit, nekem meg, higgyék el, nagyon furcsa volt ezt hallanom. A törökök már felismerték a korlátozás hátulütőit, tanulmányozni kell a példájukat."

Törökországban a közelmúltban úgy döntött a szövetség, hogy a 2015–2016-os szezontól az élvonalbeli csapatok 28 tagú keretből gazdálkodhatnak a bajnokságban. Legfeljebb 14 külföldi játékost foglalkoztathatnak, közülük 11-et nevezhetnek a 18-as meccskeretbe és – itt következik a klubok által kicsikart merész újítás – mind a 11-en egyszerre pályán lehetnek.

„Ha sok jó játékosod van, akkor az ideális az, ha egyenlő eséllyel versenyezhetnek a csapatba kerülésért, és nem állítunk az útjukba mesterséges akadályokat. Úgy vélem, ha ezeket eltörlik az orosz bajnokságban is, mindenki nyer az ügyön" – folytatta Dzsudzsák.

A következő szezonra az orosz szövetség is változtat a szabályokon, még ha nem is olyan erőteljesen, mint a törökök. Decemberben az orosz élvonalbeli klubok a „10 légiós, 15 hazai játékos" formula mellett törtek lándzsát – azaz maximum tíz légióst nevezhetnek majd a 25-ös bajnoki keretükbe, viszont ők akár egyszerre is a pályán lehetnek.

Az orosz sportminisztérium még nem adta áldását a változtatásra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik