Lech: Holman és Kádár kiváló állapotban érzi magát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.11. 09:51
Kedden röviden beszámoltunk a Lech Poznan két újonnan igazolt magyar labdarúgója, Holman Dávid és Kádár Tamás hivatalos bemutatásáról – következzék most néhány mondat honfitársainktól.

„Úgy érzem, hogy az edzőtáborozásoknak köszönhetően százszázalékos állapotban vagyok – mondta a sajtótájékoztatón Holman Dávid, és hasonlóképpen derűlátó a csapathoz a fradista után aláíró Kádár Tamás is: – Majd az edző eldönti, hogy a kezdőbe kerülök-e, de úgy érzem, hogy bár csak második hete vagyok itt, folyamatosan javul a formám."Holman Dávid, és hasonlóképpen derűlátó a csapathoz a fradista után aláíró Kádár Tamás is: – Majd az edző eldönti, hogy a kezdőbe kerülök-e, de úgy érzem, hogy bár csak második hete vagyok itt, folyamatosan javul a formám."

A poznaniak harmadik magyar légiósa, Lovrencsics Gergő természetesen útmutatóval szolgált két új klubtársának – például a Lech szurkolóiról.

„A magyarországi csapatomat is jelentős szurkolótábor biztatta, hozzá vagyok szokva a nagy nyomáshoz, a hangos drukkoláshoz. Gergő sokat mesélt arról, milyen remek a hangulat a Lech meccsein, alig várom, hogy magam is megtapasztaljam – mondta a Ferencvárosból érkező Holman. A DVTK-ból jövő Kádár hozzátette: – Gergő nekem is beszélt a szurkolókról, azt mondta, ők a legjobbak Lengyelországban. Felőlük érkező nyomásról csak akkor beszélhetünk, ha rosszul játszunk és veszítünk. Szerintem nagyon fontos, hogy jó kapcsolatban legyünk velük, hiszen a csapat tizenkettedik embereként ők gondoskodnak a magas adrenalinszintünkről, ami fontos tényezője az eredményes játéknak. Remélem, gyümölcsöző lesz a kapcsolatunk."

Kádár szót ejtett arról is, hogy a szintén télen Poznanba igazoló belga Arnaud Djoum személyében régi ismerősre akadt: a 2012–2013-as szezonban együtt futballoztak a holland Rodában.

„Fél évig együtt játszottunk, örömmel fedeztem fel, hogy két honfitársamon kívül van egy harmadik ismerősöm is a csapatnál. Örülök, hogy odahaza olyan teljesítményt nyújtottam, amire több lengyel klub is felfigyelt. A Lech jó benyomást tett rám, boldog vagyok, hogy idekerültem, nagy várakozással tekintek az itteni időszak elé."

A hét végén már bajnoki vár a Lechre: a három magyar labdarúgó együttese – amely 19 forduló után a 3. helyen áll a tabellán – a Pogon Szczecin vendége lesz szombat este.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik