Wisla: Itt kevesebb a technikai hiba, mint az NB I-ben - Guzmics

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.12. 16:33
Guzmics Richárd, a Wisla Kraków magyar futballistája szerint rengeteget fejlődött Lengyelországban, és ezt a szurkolók, valamint az edzők is elismerik.

„Miután otthon sokáig nem futballoztam, kicsit nehéz volt felvenni a ritmust, de már kimondottan jól megy a játék. A szurkolók elismerik a teljesítményem, a csapat hivatalos honlapján egyszer a hónap második legjobb játékosának, két alkalommal pedig a meccs legjobbjának választottak. Minden meccs után körülbelül kétezer szurkoló voksol, de az edzőm is gyakran dicsér” – mesélte a haladas.hu-nak Guzmics.haladas.hu-nak Guzmics.

„Már két hónap alatt is sokat fejlődtem, több párharcot nyerek meg, mint otthon, és nincs annyi eladott labdám. Pedig jóval gyorsabb a játék, mint az NB I-ben, és kevesebb a technikai hiba is. Az edzéseken sincs megállás, ha labdát veszítesz, kötelező visszatámadnod. Ha továbbra is így megy a játék, remélem, tavasszal talán a válogatottnál is számításba vesznek” – tette hozzá a védő, aki részletesen kitért a lengyel mérkőzések hangulatára.

„Ha rossz is egy meccs, a szurkoló pozitív élményekkel távozik, hiszen szuperek a stadionok, a hangulat. Krakkóban még nem játszottam tizenötezer szurkolónál kevesebb előtt, a Legia elleni rangadón pedig telt ház, harmincháromezer drukker volt kint. Fanatikusak a szurkolóink, a B-közepünk nagyjából hétezer drukkerből áll, ők ha esik, ha fúj, mindig kint vannak. Lengyelországban nagyon tisztelik a labdarúgókat, engem is gyakran megállítanak a szurkolók egy-egy közös fényképre” – mondta Guzmics.

A lengyel tabella ötödik helyén álló Wisla legközelebb november 22-én, a Górnik Leczna ellen lép pályára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik