Légiósok: Guzmics jól érzi magát és újra válogatott lenne

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.11. 06:57
Guzmics Richárd visszavágyik a magyar válogatottba – többek között erről is szó esik abban az interjúban, amit a Wisla Kraków hivatalos honlapja készített a nemrég igazolt magyar labdarúgóval.

„Jól érzem magam, Krakkó nagyon szép város, és a csapatról is csak jókat mondhatok – mondta Guzmics Richárd. – Tudom, hogy vereségek vannak mögöttünk, de igazán jó, válogatott labdarúgók alkotják a keretünket, szóval nem dolgozhatunk másért, csakis azért, hogy feljebb emelkedjünk a tabellán.”Guzmics Richárd. – Tudom, hogy vereségek vannak mögöttünk, de igazán jó, válogatott labdarúgók alkotják a keretünket, szóval nem dolgozhatunk másért, csakis azért, hogy feljebb emelkedjünk a tabellán.”

A magyar védő hozzátette: kellemes benyomásokat szerzett a szurkolókról, akik a vereségek után is énekeltek, és érzékeltették, mögöttük állnak. S hogy milyen a lengyel liga?

„Tetszik. Nagyok a stadionok, sok a néző, ami pedig a játékot illeti, gyorsabb, mint odahaza. Sok a technikás labdarúgó. Hogy az én csapatomból kik a legjobbak? Sok nevet mondhatnék, hosszú lenne a felsorolás” – hangzott Guzmics gyorsértékelése, amely után az esetleges nyelvi korlátok is szóba kerültek.

„Tanulom a lengyelt, napról napra jobban értem a nyelvet. Nem kis kihívás, de igyekszem sok időt szánni a tanulásra. Az edzőm egyelőre németül szól hozzám, így megértem a kéréseit, akárcsak az angolt használó pályaedző szavait, nincsenek kommunikációs problémáim.”

S hogy optimális esetben mi sülhet ki a lengyelországi légióskodásból?

„Jó ideje nem játszottam már a válogatottban, remélem, hogy a Wislában nyújtott teljesítményem révén visszakerülhetek a keretbe” – öntötte szavakba reményét Guzmics, aki legutóbb egy éve, a Hollandiától vb-selejtezőn elszenvedett 8–1-es vereség alkalmával játszott a válogatottban.

A bajnokságot jól kezdő Wisla elveszítette legutóbbi három bajnokiját, és visszacsúszott a hatodik helyre. Guzmicsék következő ellenfele az éllovas Górnik Zabrze lesz idegenben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik