Légióssors: Szalai vezérré fejlődött a Mainznál - Tuchel

Vágólapra másolva!
2012.12.27. 07:02
Teljesítményével, játékával és góljaival egyre nagyobb elismerést vív ki magának klubjánál Szalai Ádám, a német élvonalbeli Mainz magyar válogatott labdarúgója. A támadó klubedzője, Thomas Tuchel szerint a magyar légiós egyenesen vezérré fejlődött.

„Ádám rendkívüli értéket jelent a Mainz számára, és nem csupán sportolóként – állapította meg a Mainzot 2009 óta irányító, egyébként kifejezetten távolságtartó szakember. – Igazi társas lény, pozitív gondolkodása, jelleme, humora önmagában megalapozza az edzések hangulatát. Szalai vezérré fejlődött a klubnál, noha a benne rejlő potenciált még nem hozta ki magából teljesen.”

A válogatott középcsatár az őszi 17 fordulóban kilenc gólt szerzett, benne egy mesterhármassal. Mindezt azután, hogy egy teljes évet (2011 januárjától 2012 januárjáig) volt kénytelen kihagyni súlyos sérülése miatt.

„A csatárok teljesítménye szerintem nem csupán gólokban mérhető, Ádám kapcsán feltűnő a ragyogó helyzetfelismerése, valamint az, hogy érzéssel játszik, ami ritkaságnak számít manapság.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik