Légiósok: Nem csináltak nagy ügyet a debütálásomból - Otigba

Vágólapra másolva!
2012.12.19. 08:56
„Még a tartalékcsapathoz tartozom" – határozza meg helyét a holland Heerenveen játékoshierarchiáján belül Otigba Kenneth, a klub magyar utánpótlás-válogatott védője. A húszéves légiós vasárnap az Utrecht elleni bajnokin első mérkőzését játszotta az Eredivisie-ben, szerdán a Feyenoord elleni kupameccsen másodszor juthat szóhoz a felnőttegyüttesben.

Négy év munkája belefér negyedórába. De nem azért, mert ennyi ideig beszélgetünk. Mire elég a pályán tizenöt perc – először a felnőttcsapatban, tétmérkőzésen?

„Például arra, hogy felmérd: az Eredivisie más terep, nem a tartalékbajnokság” – érzékelteti a ligák közti különbséget Otigba Kenneth, a holland Heerenveen hátvédje a Nemzeti Sportnak. A magyar utánpótlás-válogatott védő a hétvégén, az Utrecht elleni bajnokin csereként tizenöt percet kapott a végül 3–1-re elveszített összecsapáson. Marco van Bastent a nyáron nevezték ki a csapat vezetőedzőjének, a korábbi aranylabdás klasszis júliusban jelezte, számol a klub utánpótlás együtteseit végigjáró védővel.

„Ez az ötödik idényem a Heerenveennél, az előző négynek az volt a tétje, hogy valóra tudom e váltani az álmomat, pályára léphetek-e felnőtt bajnoki mérkőzésen – mondja húszéves korát meghazudtoló nyugalommal és magabiztossággal a hangjában Otigba Kenneth. – Vasárnap erre a lépcsőre felléptem, de ettől még a tartalékcsapathoz tartozom, mert annak vagyok biztos tagja. Amennyire vártam rá, most úgy érzem, visszanézve már eltörpül a bemutatkozás jelentősége. Az új cél, hogy minél többször játsszak a nagyok között, fontosabb. A klubnál nem csináltak nagy ügyet a bemutatkozásból. Ami normális.”

MIT GONDOL OTIGBA KENNETH A SZERDAI, FEYENOORD ELLENI KUPAMECCSRŐL? FÉL ÉVVEL EZELŐTT MÉG KORAI LETT VOLNA A DEBÜTÁLÁSA A FELNŐTTEK KÖZÖTT? VÁLASZOK A SZERDAI NEMZETI SPORTBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik