Dzsudzsák: Sokkal tartozunk a magyar embereknek

Vágólapra másolva!
2012.10.01. 09:45
null
Dzsudzsák Balázs joggal ünnepelt tegnap – góllal járult hozzá csapata győzelméhez (Fotó: fcdynamo.ru)
Amint arról beszámoltunk, Dzsudzsák Balázs idénybeli harmadik bajnoki góljával szerzett vezetést, a Dinamo Moszkva pedig az 58. perctől emberelőnyben futballozva 2–0-ra nyert a CSZKA Moszkva vendégeként. A 47-szeres válogatott szélső az elmúlt másfél hónapban tevékenyen hozzájárult ahhoz, hogy a bajnokságot öt vereséggel kezdő Dinamo elmozduljon a Premjer-liga kiesőzónájából. A szélső a tegnapi bajnoki után nyilatkozott a Nemzeti Sportnak szépségdíjas góljáról és a válogatott következő meccseiről.

„A CSZKA-t erősítő Rasmus Elm megcsúsztatta a labdát, úgy került elém. A megérzésemre hagyatkoztam, mert láttunk már olyat, hogy a védő ilyen jellegű hibát követ el – szerencsére jól döntöttem, és a lövés kivitelezése is megfelelő volt” – elevenítette fel a rangadó 38. percét a Dinamót 1–0-s vezetéshez juttató Dzsudzsák Balázs, aki estében, kapásból lőtte a labdát a rövid sarokba.


„A hibát elkövető Elmmel még Hollandiából ismerjük egymást, utóbb mondta is, nem gondolta volna, hogy azon a kicsi résen utat talál a labda a kapujukba a lövésem után. Szerencsére tévedett. De igazából nem a gólom volt a fontos, hanem hogy valamennyien meghaltunk a pályán a három pontért, sanyarú helyzetünkön ugyanis csak győzelmekkel segíthetünk. A második félidőben nyilván kedvezett nekünk, hogy emberelőnybe kerültünk, de így sem volt egyszerű legyőzni Oroszország jelenlegi legjobb csapatát” – fogalmazott a magyar válogatott labdarúgó, aki a nemzeti csapat előtt álló feladatokról is beszélt, hiszen októberben (12-én és 16-án) két világbajnoki selejtező mérkőzés vár válogatottunkra, s a brazíliai álom életben tartásához nélkülözhetetlen a hat pont megszerzése Észtország és Törökország ellen.

„Hogyne gondolnék már most arra a két meccsre?! És nem csupán azért, mert mindkettőt meg kell nyernünk, hanem azért is, mert a hollandok elleni rettenet után igen sokkal tartozunk a magyar embereknek, a magam részéről szeretnék hatpontos ajándékot adni nekik” – hangsúlyozta Dzsudzsák Balázs.

DZSUDZSÁK BALÁZS TELJES NYILATKOZATÁT, MELYBEN A TORPEDO ELLENI HÉTKÖZI BOTRÁNYOS KUPAMECCSRŐL IS BESZÉL, ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT HÉTFŐI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik