Bundesliga: a sajtó is kutatja, mi történik Stieber Zoltánnal

Vágólapra másolva!
2012.10.03. 13:45
„Mikor lesz a kezdőcsapatban Stieber Zoltán?" – teszi fel a kérdést a német Bild, arra keresvén a választ, hogy a német labdarúgó-bajnokság élvonalában mindössze a 17. helyen szerénykedő újonc Greuther Fürthnél miért nem szerepeltetik a nyáron 900 ezer euróért megvásárolt légióst.

„Nekünk arra a Zoltánra van szükségünk, akitől az ellenfelek rettegtek, akit tiszteltek”– mondta a megkeresésre Mike Büskens vezetőedző, aki szerint a nyáron igazolt, és korábban a német második vonalban remek teljesítményt nyújtó Stieber beilleszkedése lassan megtörténik.Mike Büskens vezetőedző, aki szerint a nyáron igazolt, és korábban a német második vonalban remek teljesítményt nyújtó Stieber beilleszkedése lassan megtörténik.

„Az utóbbi hetekben már sokkal nyitottabbnak érzem. Egy bizonyos pontig tudok neki segíteni, de a pályán már rajta a sor, ott már nem tudom befolyásolni a teljesítményét”– folytatta a vezetőedző.

Stieber az első fordulóban csereként játszott húsz percet, azóta legfeljebb a kispadig jutott, a legutóbbi fordulóban odáig sem – holott a hat forduló során mindössze négy pontot összekaparó csapatának nagy szüksége lenne a korábban Aachenben látott, gólokkal és gólpasszokkal „tartalmassá”tett játékára.

„Mainzban pocsék évem volt, de most rendben vagyok, minden nap egyre jobban, és ami a legfontosabb, újra élvezem a futballt – idézi a Bild Stiebert, aki a mentális problémákra rákérdező újságírónak azt felelte. – Nyilvánvalóan sokat számít, min járnak az ember gondolatai. De mondom, kint vagyok a gödörből, az edzéseken mindent beleadok, már csak a meccsrutin hiányzik. De türelmesnek kell lennem.”

Büskens edző hozzátette: „Jelenlegi helyzetünkben valóban nem nagyon engedhetjük meg magunknak, hogy egy ilyen futballista ne játsszon.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik