Leandro: Cipruson csalódásként élték meg a kupaszezont

Vágólapra másolva!
2012.09.04. 10:07
null
A középpályás a nyáron közel volt a klubváltáshoz, végül maradt (Fotó: omonoia.com.cy)
„Egy-két hónap közös munka nem feltétlenül elég ahhoz, hogy bejuss a Bajnokok Ligája vagy az Európa-liga csoportkörébe” – villantotta fel a ciprusi csapatok problémáját az idei kontinentális kupaidény kapcsán Leandro de Almeida, az Omonia Nicosia magyar válogatott labdarúgója.

Az Omonia, az előző kiírásban BL-negyeddöntőig menetelő APOEL és az Anorthoszisz eltérő okokból, de már a selejtezőben búcsúzott a nemzetközi kupáktól, a bajnok AEL ugyanakkor a BL-playoffig verekedte magát, s habár az Anderlechttel szemben alulmaradt, végül Európa-liga-szereplő lett. Az Omonia több mint tíz játékost igazolt a nyáron, az APOEL-nél kicserélődött a védősor – ezek a változások érződtek a csapatok teljesítményén.

„Az sem volt biztos, hogy az Omoniánál maradok, részben anyagi okok miatt, részben azért, mert sérülések miatt az előző idényben nagyon keveset játszottam – mondta Leandro. – Egyszerű volt a képlet: ha egészséges vagyok, számít rám az Omonia, ha nem, nem.”

A középpályás Nicosiában maradt, megkapta a csapatkapitányi karszalagot, a bajnokság első fordulójában pedig az Aja Napa ellen 5–0-ra megnyert mérkőzésen gólt szerzett a „szokás szerint” az első helyet megcélzó együttesnél.

„Az Omoniánál a bajnoki arany megszerzése kötelező, gyakorlatilag ez a minimum, a szurkolók és a tulajdonos vágya a BL- vagy Európa-liga-szereplés, de ez minden nagy ciprusi klub esetében igaz. Ha egy kisebb csapat harcolna a csoportkörért, vélhetően minden ciprusi szorítana a sikeréért, az Omonia, az AEL és APOEL vonatkozásban azonban inkább ellenszurkolás van. A mi drukkerünk nem tapsol az APOEL nemzetközi eredményeinek. Ha viszont az ország egészét nézzük, a ciprusiak csalódásként élték meg a nyári kupaszezont. Lassan ott tartunk, hogy a BL- vagy az El-csoportkör az elvárás. Ugyanakkor az sem mellékes, hogy a legjobb ciprusi együttesek számára ez már nem lehetetlen küldetés. Nehéz ügy, de nem lehetetlen.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik