Vass Ádám Hamsík útját járhatná be - a Napoli érdeklődik

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2012.01.12. 10:34
null
Vass Ádám korábban többek között a Milan, a Juventus és az Inter ellen is játszott már, lehet, hogy hamarosan ismét a legjobbak ellen bizonyíthat (Fotó: Action Images)
Egybehangzó olasz sajtóinformációk szerint az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Napoli felfigyelt a második ligás Brescia magyar középpályására, Vass Ádámra. A futballista menedzsere, Paunoch Péter elmondta, hogy a lombard klub korábbi alkalmazottjai közül jelenleg többen is Nápolyban dolgoznak, ők ajánlhatták be a 23 éves játékost a Napolinál.

A Calciomercato és az ilsussidiario.it értesülései szerint a középpályást kereső Napoli a Brescia két futballistájára is szemet vetett, így Bartosz Salamonra és Vass Ádámra. A nápolyi együttes 24 év alatti középpályást keres, így került szóba a Brescia két játékosa, bár az első számú kiszemelt az Udinese labdarúgója, Antonio Candreva, aki a szezon végéig kölcsönbe érkezhet.

Érdekesség, hogy 2007-ben Marek Hamsík is a Bresciától szerződött a Napolihoz, ráadásul a Bresciában még – Vasshoz hasonlóan – védekező középpályást is játszott. A szlovák válogatott játékoson kívül többen szerződtek már a lombard gárdától a dél-olaszokhoz. A két klub közötti szoros kapcsolat hátterét Vass Ádám menedzsere, Paunoch Péter világította meg a Nemzeti Sport Online érdeklődésére.

„Én még nem értesültem a Napoli érdeklődéséről Vass Ádámmal kapcsolatban, de lehet valóságalapja a hírnek, ugyanis a nápolyi klubvezetőségben többen dolgoznak olyanok, akik korábban a Brescia alkalmazottjai voltak. Éppen ezért jól ismerik Ádámot, tisztában vannak a képességeivel, tehát valószínűleg konkrét céllal vinnék oda. Ez természetesen nagy ugrás lenne számára, nem lenne könnyű beverekednie magát a kezdőcsapatba, ugyanakkor egy jó kiugrási lehetőség lenne, amit nem szabadna visszautasítani” – nyilatkozta a játékosügynök a középpályásról, akinek az idény végén lejár a szerződése, és már más klubbal, a Bresciához hasonlóan másodosztályú Sampdoriával is hírbe hozták.

„Az már biztos, hogy nem hosszabbítunk szerződést, és mivel erre a szabályok lehetőséget adnak, hamarosan elkezdhetünk egyezkedni a kérőkkel. Az, hogy már a télen létrejön-e a váltás, a Bresciától függ, ha reális összeget kérnek érte, előfordulhat, ha viszont nem, akkor arra is van esély, hogy megfelelő ajánlat esetén előszerződést kötünk az érdeklődővel. A másodosztályban jelenleg két olyan csapat van, amely a múltja, hagyományai és jövőbeni céljai okán szóba jöhet. Az egyik a Sampdoria, a másik a Torino, de még egyetlen klubbal sem tárgyaltam. Ugyanakkor úgy vélem, elsősorban az olasz piacról érkezhetnek szakmailag és anyagilag is megfelelő ajánlatok, hiszen 2007 nyara óta több mint százhúsz bajnokit játszott Ádám a Bresciában, vagyis itt ismerik, tisztában vannak a piaci értékével” – fogalmazott Paunoch.

A játékosügynöktől azt is megkérdeztük, nem tart-e attól, hogy ha nem hosszabbítanak szerződést és a télen nem érkezik megfelelő ajánlat, akkor a tavasszal a kispadra szorul a középpályás.

„Ez alapvetően az edző elképzelésein múlik. A Brescia az előző két bajnokiját megnyerte, és Ádám mindkét győzelemben fontos szerepet játszott, legutóbb gólt is szerzett. Ha ezek után kispadra kerül, az nem őt minősíti” – mondta el véleményét a menedzser.

BRESCIA–CROTONE 3–0 (Vass és Feczesin gólja 2:30-tól)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik