Dzsudzsák és menedzsere hétfőn tárgyal a PSV-vel a titkos ajánlatról

Vágólapra másolva!
2011.01.30. 22:29
null
A holland sajtó egyre biztosabbra veszi Dzsudzsák Balázs távozását (Fotó: Action Images)
Dzsudzsák Balázs a holland szaklapnak, a Voetbal Internationalnak elmondta, hétfőn tárgyal egy iránta érdeklődő klubbal. A magyar szélsőt foglalkoztató klub, a holland labdarúgó-bajnokságban szereplő PSV edzője, Fred Rutten tart Dzsudzsák elvesztésétől, de sajtóhírek szerint már tudja, kivel pótolná őt. Vörösbaranyi József, a játékos menedzsere hétfőn ott lesz ügyfele mellett, és tárgyalnak a PSV vezetőivel.

„A Lille érdeklődése komoly, ám minél többet árulok el, annál többet veszíthetek. Ezért csak azt mondom el, hogy hétfőn tárgyalok valakivel. Hogy kivel? No comment” – idézte a holland Voetbal International Dzsudzsákot.

A lap értesülését – de főképp a hétfőre „előirányzott” programot – nem feltétlenül erősíti meg, hogy Marcel Brands, a PSV sportigazgatója az ANP hírügynökségnek kijelentette: a klubnál 2013-ig szóló szerződéssel rendelkező magyar játékos nem eladó.

Mint ismert, a L’Équipe francia sportnapilap értesülései szerint Dzsudzsákért állítólag tízmillió eurót kínált a Ligue 1 éllovasa (az Omroep Brabant szerint egy közvetítőn keresztül), azonban a jelentések szerint az eindhoveni csapat 14 millió euró alatt nem hajlandó tárgyalni.

Az Omroep Brabant megszólalta Fred Ruttent, a PSV vezetőedzőjét Dzsudzsák állítólagos lille-i csábításával kapcsolatban. A „Rutten fél Dzsudzsák átigazolásától” cím önmagában árulkodó, ahogyan a PSV vezetőedzőjének nyilatkozata is.

„Hivatalosan semmit sem tudok, így nem kell azon töprengenem, hogy Dzsudzsák elmegy-e. Aztán azt gondolom, lesz néhány álmatlan éjszakám. Ha Balázs távozik, jelentősen vesztünk a produktivitásunkból” – mondta Rutten.

A Canal + francia televíziós csatorna megerősítette a L’Équipe által tegnap leírtakat: a magyar válogatott labdarúgót tényleg szívesen látná a keretében a Ligue 1 éllovasa, a Lille. A televíziós csatorna információi szerint azonban a francia csapat nem mostanra tervezi a rohamot a középpályás szerződtetéséért, hanem a nyáron szeretné megszerezni a futballistát.

A PSV Wesley Verhoekot, az ADO Den Haag középpályását nézte ki magának arra az esetre, ha Dzsudzsák elhagyná a klubot – írja a holland voetbalzone.nl internetes oldal. A 24 éves utánpótlás-válogatott szélsőért az Ajax már a nyáron érdeklődött, de akkor Hágában maradt – nevelőegyesületéhez 2012-ig köti szerződés.

„Hallottam róla, hogy szóba került a nevem a PSV-nél, de még semmi sem biztos, és inkább a csapatom meccsére összpontosítanék” – mondta a Den Haaggal vasárnap az Excelsior ellen bajnokin (5–1) egy-egy gólt és gólpasszt jegyző Verhoek, aki iránt az Utrecht is érdeklődik.

DZSUDZSÁK MENEDZSERE MEGERŐSÍTETTE: HÉTFŐN TÁRGYALNAK
 

A Nemzeti Sport Online kérdésére a futballista menedzsere, Vörösbaranyi József megerősítette a hétfői tárgyalás hírét.

 

„Holnap reggel valóban Hollandiába utazok, ahol a PSV vezetőivel Dzsudzsák Balázs jövőjéről egyeztetünk – erősítette meg kérdésünkre a hétfői tárgyalás tényét a menedzser – Arról természetesen most még nem beszélhetek, hogy miről lesz szó, de a tárgyalást követően azonnal tájékoztatást adunk a fejleményekről.”

 

Vörösbaranyi szavaiból kiderül, hogy fejlemények várhatóak, és azt sem tagadta, hogy a francia éllovas Lille érdeklődése valóban komoly.

 

Ez persze önmagában még nem jelent semmit. Dzsudzsák holnap elvben szerződést is hosszabbíthat a PSV-vel (jelenlegi megállapodása 2013-ig szól), és akár meg is egyezhet a vezetőkkel a klubcseréről (most a Lille tűnik az első számú kérőnek, de nem az egyetlennek), ám ez utóbbi sem feltétlenül jelenti, hogy a középpályás azonnal vált is.

 

Hollandiából származó információink szerint a PSV nyárig megtartaná Dzsudzsákot, de az átigazolásáról valószínűleg már most megegyezik a legjobb ajánlatot adó kérővel. Jelenleg úgy néz ki, hogy ez a Lille lehet.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik