Reggina: „Kovácsik Ádám elvitte a csapatot a Fiorentinához”

Vágólapra másolva!
2010.10.29. 10:54
Először volt kezdő a Reggina felnőttcsapatában Kovácsik Ádám, a magyar U21-es válogatott harmadik számú kapusa. A tudósítások szerint a kapuvédőnek a hosszabbításban volt egy hatalmas bravúrja, amivel fontos szerepet játszott abban, hogy csapata az Olasz Kupában 4–2-re nyert a Frosinone ellen. Kovácsik a Nemzeti Sport kérdésére beszélt a találkozóról és a helyzetét elemezte.

„Az eset a hosszabbítás legvégén, a száztizenkilencedik percben történt, három kettes vezetésünknél – emlékezett vissza a szerdai meccsen bemutatott bravúrjára Kovácsik. – Egy beadás után középen pattogott a labda, amelyre lecsapott az egyik frosinonei játékos, és hét-nyolc méterről kapura rúgta. Reflexszerű mozdulattal kiütöttem a sarokra tartó lövést, majd a szöglet utáni ellentámadásból megszületett a negyedik gólunk, továbbjutottunk."

„Az ünneplő társaim hátra is kiáltottak: Ádám, elvittél minket Firenzébe!" – tette hozzá Kovácsik, aki a kupa következő fordulójában már a Fiorentina ellen bizonyíthat, már ha ismét pályára küldi edzője.

„Remélem játszom majd, de nem tudhatom biztosan. A bajnokságban stabilan a második számú kapus vagyok, a kupában viszont a jelek szerint enyém az elsőbbség. Tizenkilenc évesen nem elégedetlenkedem a helyzetemmel, de hiszem, hogy a Frosinone elleni meccsel nem célba értem, hanem elindultam az úton" –  nyilatkozta Kovácsik.

A JÁTÉKOSSAL KÉSZÜLT INTERJÚT ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT PÉNTEKI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik