Mainz: Szalai örül, hogy kezdő volt, de úgy véli, sokat kell még fejlődnie

K. J.K. J.
Vágólapra másolva!
2010.01.24. 11:20
Címkék
A Real Madrid Castillától a közelmúltban kölcsönvett Szalai Ádám túl van élete első élvonalbeli kilencvenperces bevetésén. A Mainz 22 esztendős labdarúgója ráadásul győztes meccsen esett át a „tűzkeresztségen", hiszen csapata 1–0-ra megverte a Hannovert – a csatárnak ugyanakkor van némi hiányérzete.

– Számított rá, hogy a kezdőben kap helyet?
– Most már elárulhatom, egész héten úgy készültem, hogy kezdőként számít rám Thomas Tuchel vezetőedző, de azért beleborzongtam, amikor kimentem a zsúfolásig megtelt stadion gyepére. Rendkívül boldog vagyok, óriási élmény volt. – Számított rá, hogy a kezdőben kap helyet?
– Most már elárulhatom, egész héten úgy készültem, hogy kezdőként számít rám Thomas Tuchel vezetőedző, de azért beleborzongtam, amikor kimentem a zsúfolásig megtelt stadion gyepére. Rendkívül boldog vagyok, óriási élmény volt.

– És majdnem gólt szerzett...
– Nem is egyet. Különösen a második helyzetem volt igen kecsegtető, mert egy az egyben vihettem rá a labdát a kapusra, sajnos az utolsó pillanatban hárított. Ez is mutatja, hogy még sokat kell fejlődnöm, többek között erőnlétileg, mert borzasztóan elfáradtam a mérkőzés végére. Mindenesetre a Mainz tökéletes állomásnak tűnik a fejlődésem szempontjából, remek csapatba csöppentem.

– Amely újonc létére hazai pályán veretlen.
– Igen, és erre nagyon büszkék vagyunk. Fantasztikus közönségünk van, az első perctől kezdve az utolsóig szurkol, nem tehetjük meg, hogy akár egy pillanatra is leálljunk. A nevemet ugyan nem foglalták dalba, de időnként hallottam, hogy engem külön is buzdítottak, ami még több energiát mozgósított bennem. Sajnálom, hogy nem tudtam betalálni a Hannover kapujába, bár azt hiszem, lesz még lehetőségem a gólszerzésre, és nem csupán hazai pályán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik