NB III: Szivics exsegítője veszi át újra a Kecskemét irányítását

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2021.05.31. 22:44
null
Szabó István lett a Kecskemét új edzője (Fotó: kecskemetite.hu)
Június 1-től Szabó István veszi át a labdarúgó NB III Közép-csoportjában második helyen végző, de minden bizonnyal az NB II-ben induló Kecskeméti TE irányítását. A tréner Szabó Tibort váltja, akinek megbízott vezetőedzői státusza lejárt – számolt be róla a klub honlapja.



Szabó István edzői pályafutását a KTE utánpótlásában kezdte, ahol több olyan játékos nevelésében is érdemeket szerzett, aki később az NB I-ben is bemutatkozott. Ezután az NB I-es együttes másodedzője volt, Tomiszlav Szivics segítőjeként 2011-ben Magyar Kupát nyert.

2012-től a Kecskemét vezetőedzője lett, az NB I-ben Ligakupa-ezüstéremig és ötödik helyig vezette a csapatot. Kecskemét mellett dolgozott még Pakson Tomiszlav Szivics oldalán, majd vezetőedző volt Cegléden, Kiskunfélegyházán, Tiszakécskén, legutóbb pedig az FC Dabasnál. Szabó István nem egyedül érkezik az újonchoz, Kerekes Barna is követi, aki pályaedzőként csatlakozik a szakmai stábhoz.

„Egy percet sem gondolkodtam, mikor megkeresett a klubvezetőség, nagyon örülök, hogy itt lehetek – ecsetelte Szabó István. – Nagyon sok munka vár ránk, már hétfőn el is kezdtük Tóth Ákos sportigazgatóval és a szakmai stábbal. Most próbáljuk kialakítani a keretet, egyeztetünk játékosokkal és menedzserekkel, szeretnénk ütőképes csapatot kialakítani. Egyébként kilenc év telt el azóta, hogy elhagytam a klubot – nagyon szép éveket töltöttem el más városokban, más csapatoknál, rengeteg élménnyel és sportsikerrel lettem gazdagabb, de a szívem ettől függetlenül mindig a KTE-é volt. Az NB II – tiszakécskei tapasztalataim alapján mondhatom – nagyon jó bajnokság, mely legutóbbi szerepvállalásom óta csak erősödött.”

A Kecskeméti TE a három NB III-as csoport második helyezettjei közül a legtöbb ponttal zárt (80), így minden bizonnyal az NB II-ben indul, mivel az őt megelőző Iváncsa nem kért NB II-es licencet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik