NB III: áll a bál Ebesen, elfogyott a pénz, ificsapattal állnak ki

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.28. 14:38
A nyáron még arról szóltak a hírek, hogy az Ebes helikopterrel utazott a Körmend elleni NB III-as osztályozóra, és a sikerrel megvívott párharc után nagy reményekkel vágott neki az NB III Keleti csoportjának. Az új szezonban azonban a pénz elfogyott, a játékosok szabadon igazolhatóvá váltak, és az ificsapat állt ki az utolsó néhány mérkőzésre.

Az ebesi klub elnöke, Kis Sándor szerint nem úgy jöttek az eredmények, ahogy azt várták, ezért rá kellett jönniük, nagyot álmodtak, és a realitás az lehet, hogy a 8-10. hely környékén végeznek. Ennek megfelelően úgy döntöttek az ősz közepén, hogy ismét új csapatot építenek, így megváltak néhány játékosuktól. Az elnök hangsúlyozta, senkinek sem tartoznak, minden anyagi kötelezettségüknek eleget tettek.

„Az elnökség nyári célja az volt, hogy az Ebes az első hatban végezzen a harmadosztályban, ebben az esetben van pénz, paripa, fegyver, különben nincs – mondta a haon.hu-nak Kis. – A lejátszott meccsek során látszott, az Ebes nem képes elérni az eredeti célokat. Ezért új csapatot akartunk építeni, megváltunk egyes futballistáktól, és az ősz végén felbontjuk az amatőr szerződésüket. Minden finanszírozási kötelezettségünknek eleget tettünk velük kapcsolatban, ami konszenzus alapján történt.”

„Frissíteni akartunk a szakmai munkán is, olyan edzőt szerettem volna látni a padon, aki szakmailag, elméletben és gyakorlatban is kijárta minden iskoláját a futballnak, és kötődik a régióhoz. Ezért régi barátomat, Bücs Zsoltot kértem föl a közös munkára. Bücs ma azon tevékenykedik, hogy értékes fiatalok érkezzenek Ebesre. Az NB III-as joggal fiataljaink megvillanthatják tudásukat, kiegészülve az itt maradó néhány idősebb játékossal, illetve a jövőben hozzánk kerülő újakkal.”

Teljesen másként látja a történteket Feczkó Tamás, aki a nyáron nagy reményekkel ült le az ebesiek kispadjára, azonban a Létavértestől elszenvedett vereség után menesztette őt a vezetőség.

„Előfordul, hogy egy tulajdonosnak elfogy a pénze – igaz, nem egy hónap után –, és akkor azt mondja, fiúk, ennyi volt. Bosszantó, ám megérti az ember, de az, hogy a játékosokra hárítson minden felelősséget, számomra elfogadhatatlan! – mondta az oldalvonalsportmagazin.hu-nak Feczkó Tamás, az Ebes korábbi edzője, aki nyáron az amatőr Európa Bajnokságon bronzérmet szerzett a Keleti Régió csapatával. – Nyáron azért döntöttem az Ebes mellett, mert azt az ígéretet kaptam, hogy minden feltétel adva lesz a munkához. Az eredmények minket igazoltak, hiszen amíg rendezettek voltak a körülmények, addig jól szerepelt a csapat.”

„Szeptember végén azonban már csak a hitegetés ment az elnök úr részéről, hogy megkapjuk a járandóságainkat, de azóta is csak a júliusi fizetést kapták meg a játékosok és velük együtt én is. Sajnos, azokban a hetekben kezdett tudatosulni bennünk annak ténye, hogy nem biztos, hogy kapunk még egyáltalán bármilyen juttatást. Többeknek négy hónapos benzinpénzzel is adós a klub. Sajnálatos tény, hogy az utóbbi két mérkőzésen az U21-es csapat szerepelt – a múlt heti kazincbarcikai meccsre már utódom, Bücs Zsolt nem utazott el –, ez annak tudható be, hogy volt játékosaim megélhetésük érdekében rá voltak kényszerülve arra, hogy polgári foglalkozást vállaljanak. Az én állításom áll szemben egy olyan ember állításával – amely szerint minden a legnagyobb rendben van, és nem tartozik senkinek –, aki a múlt heti Kékfény című műsorban főszereplő volt…”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik