A Pécsi MFC vezetőedzőe, Vas László először a Vasasnak gratulált.

„További sok sikert kívánok, mert úgy gondolom, egy ilyen tradíciókkal rendelkező klub, ilyen feltételekkel abszolút az első osztály várományosa. Fájó vereséget szenvedtünk. Mindegyik az, de ez főként, mert a játékban ekkora különbség nem volt benne. Amíg ők a kínálkozó lehetőségeikkel jól sáfárkodtak, addig mi az adódó kisebb-nagyobb lehetőségeinkkel nem tudtunk élni.”

A pécsiek játékosa, Preklet Csaba sem érzett ekkora különbséget a két csapat között.

„Jobban jöttek ki azokból a periódusokból, amikor helyzeteket alakítottak ki maguknak. Nekünk kapufa lett belőle, én is egyet mellé fejeltem, bravúrral védett a kapus. Nem volt benne a három-nulla a mérkőzésben, reálisabb lett volna egy iksz, de rutinosabb játékosokból áll a Vasas kerete. Nem erre készültünk, szerettünk volna pontot vagy pontokat elvinni innen. Megnehezíteni sikerült a dolgukat, le a kalappal a csapatunk előtt, de sajnos a pontszerzés nem jött össze.”

Videónkban beszél arról is, hogy álmodoztak a feljutásról, és bár már eddig is csodát értek el, még akár a vereség után is összejöhet nekik az NB I.

A Vasas vezetőedzője, Schindler Szabolcs szerint nagyon nehéz találkozón vannak túl.

„Jól kezdtük a mérkőzést, fontos gólt szereztünk. Nagyon sokat jött a Pécs, próbált agresszívan játszani, letámadni, eleinte ez nem is igazán feküdt nekünk. A második félidőben átvettük a mérkőzés irányítását, szép gólokat szereztünk, akár növelhettük is volna az előnyünket. A szünet utáni játékunk alapján megérdemeltük a győzelmet. A csapatnak gratulálok, mert nagyon jó volt a hozzáállás. Bízom abban, hogy nemsokára nézők előtt fogunk játszani.”

Videónkban azt is kifejti, szerinte miért nem dőlt még el a feljutás kérdése.

Az angyalföldiek csapatkapitánya, Szatmári Lóránd – aki a PMFC-ben nevelkedett – így értékelt:

„Minél előbb szerettünk volna gólt rúgni, hogy megnyugodjon a csapat, és próbáljuk a saját játékunkat rájuk erőltetni. Szerencsére ez sikerült, és utána folyt minden, ahogy mi elterveztük.”

Az NSO Tv videójában azt is elárulja: miről beszélgetett az agyi keringészavar gyanúja miatt kórházban fekvő csapattársával, Feczesin Róberttel a mérkőzés előtt.

LABDARÚGÓ NB II
34. FORDULÓ
VASAS–PÉCSI MFC 3–0 (1
–0)
Budapest,
Illovszky Rudolf Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Szilasi Szabolcs (Huszár Balázs, Mohos Milán)
VASAS: Rados – Szivacski, Otigba, Litauszki, Silye – Viczián (Kovács M., 78.), Hidi M. – Hinora (Vernes, 78.), Szatmári L. (Pátkai M., 85.), Radó A. (Szilágyi Z., 87.) – Balajti Á. (Birtalan, 78.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs
PÉCS: Helesfay – Kónya D., Preklet Cs., Katona L., Németh M. – Grabant, Futó Zs., Tölgyesi (Bartha L., 62.), Hegedűs M. (Keresztes B., 12.; Óvári, 62.) – Adamcsek (Tihanyi O., 68.), Geiger. Vezetőedző: Vas László
Gólszerző: Balajti (3.), Szatmári L. (78.), Otigba (88.)