Elek Bence (labdával) hét év után távozik Siófokról (Fotó: Dömötör Csaba – archív)

Elek Bence Kazincbarcikán nevelkedett, 2009-ben debütált az NB II Keleti csoportjában szereplő felnőttgárdában. A 17 évesen bemutatkozó játékos a 60. percben csereként beállva első labdaérintéséből gólt szerzett, a Kazincbarcika ezzel a találattal múlta felül a Jászberényt.

Elek 2009 nyarán Fehérvárra került, ott nem tudta beverekedni magát az élvonalbeli keretbe, csupán két Magyar Kupa-mérkőzésen ölthette magára az első csapat mezét.

A támadó szerepelt még a Putnok és a Cegléd színeiben is, mielőtt 2015 tavaszán visszatért Barcikára. Mivel a borsodiakkal nem sikerült az NB II-be jutás, 2015 nyarán Siófokra szerződött. A Balaton-parti együttesben 207 NB II-es meccsen lépett pályára, 47 gólt szerzett.

Utolsó siófoki találataként július 31-én az NB II 1. fordulójában az ő góljával nyert a Siófok 1–0-ra a Diósgyőr ellen. 

Elek Bence az NB III-as III. Kerületi TVE honlapjának röviden a következőt nyilatkozta: „Nagyon imponáló volt számomra, hogy a Kerület nagy erőket mozgósított annak érdekében, hogy megszerezzen. Gólokkal szeretném meghálálni a bizalmat, és a szezon végén feljutást ünnepelni!” 

Juhász Roland, a Kerület sportigazgatója szerint Elek az öltözőben is vezért lehet majd.

„Fontos volt egy rutinos, karakteres támadó szerződtetése. Az, hogy sikerült az NB II-ből igazolni, nagy dolog számunkra jelenleg. Bencével beszélgetve szimpatikusak voltak azok a célok számára, amiket kitűztünk erre az idényre, és részese akart lenni a projektnek. Az öltözőben is fontos szerep hárulhat rá mint vezér.” 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BFC SIÓFOKNÁL
Érkezők: Debreceni Ákos (Paks – kölcsönbe), Dénes Csanád Vilmos (Mol Fehérvár FC II), Girsik Áron (Dorog), Kovács Dániel (Bicske – kölcsönből vissza), Lapos Máté (Bicske – kölcsönből vissza), Major Gergő (Puskás Akadémia), Nagy-Kolozsvári Dániel (Eger), Nyári Patrik (Paks – kölcsönbe), Nyitrai Bence (Bp. Honvéd – kölcsönbe), Pataki Zoltán (Törökszentmiklós), Vágó Gábor (MOL Fehérvár FC), Winter Dániel (MTK, legutóbb Békéscsaba – kölcsönbe)
Távozók: Boros Roland (Budapest Honvéd – kölcsönből vissza), Deutsch Bence (Nyíregyháza), Elek Bence (III. Kerületi TVE), Eördögh András (Budapest Honvéd – kölcsönből vissza), Farkas Gábor (Vasas – kölcsönből vissza), Horváth Milán (Budapest Honvéd – kölcsönből vissza), Jagodics Bence (Ajka), Kecskés Tamás (visszavonult), Kiss Balázs (ETO FC), Lorentz Márton (Paksi FC – kölcsönből vissza), Szmola Bálint (III. kerületi TVE)