MTK: megérkezett Moszkvába a kék-fehérek légiósa

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.11. 09:57
null
Thiam egyre közelebb a távozáshoz (Fotó: Nemzeti Sport)
A Nemzeti Sport Online értesülései szerint valószínűleg Oroszországban folytatja a pályafutását a másodosztályú MTK kötelékébe tartozó szenegáli futballista, Khaly Iyane Thiam.

 

A 23 éves játékos megérkezett Moszkvába, új csapata minden bizonnyal a 13-szoros orosz bajnok CSZKA Moszkva és az újra élvonalbeli Dinamo Moszkva közül kerül ki.

Thiam télen az MTK-tól került kölcsönbe a török élvonaltól azóta búcsúzó Gaziantepsporhoz, előtte pedig az amerikai Chicago Fire-nél játszott szintén kölcsönben. Az elmúlt szezon végén az MTK kiesett az NB I-ből, és a légiósszabály miatt valószerűtlennek tűnt, hogy a folytatásban a kék-fehéreknél lépjen pályára. (Mint ismert, az NB II-ben anyagilag nem éri meg nem magyar, vagy magyar felmenővel nem rendelkező labdarúgókat szerepeltetni, mert a központi források egy részétől elesik a klub.)

Bár a játékos iránt korábban a Ferencváros is érdeklődött, már akkor is szóba került a lehetséges oroszországi szerződés, ami jelen állás szerint meg is valósul.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ MTK-NÁL
Érkezők:Balogh Béla (Mezőkövesd), Bori Gábor (Gyirmót FC Győr), Farkas Balázs (Balmazújváros) Gengeliczki Gergő (Soroksár), Lencse László (Puskás Akadémia), Szentpéteri Viktor (Vác FC), Vass Patrik (Gyirmót FC Győr)
Kölcsönből visszatérők: Demjén Patrik
(Dorog), Deutsch Bence (Zalaegerszeg), Horváth Péter (Soproni VSE), Hujber Tamás (Kaposvár), Jakab Dávid (Zalaegerszeg), Schrammel Ádám (SZEOL), Szatmári István (ZTE FC), Talabér Attila (Kisvárda)
Az utánpótlásból felkerültek: Bayer Bence, Nagy Zsombor, Szerencsi Miklós
Távozók: Bolla Bendegúz
(Videoton), Federico Groppioni (olasz, Csep-Gól), Jurij Kolomojec (ukrán, Vorszkla Poltava – Ukrajna), Nikházi Márk (Paks), Danijel Petkovics (montenegrói, FC Lorient – Franciaország), Poór Patrik (Puskás Akadémia), Vadnai Dániel (Mezőkövesd), Dragan Vukmir (III. kerületi TVE)
Kölcsönbe távozók: Hinora Kristóf (Nyíregyháza), Hujber Tamás (Cegléd), Myke Bouard Ramos (brazil, Haladás), Szatmári István (Békéscsaba), Vogyicska Bálint (Vasas)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Leandro Martínez
(olasz-argentin, Haladás)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:
Pintér András (Soroksár), Mato Grgic (horvát), Drazsen Okuka (szerb), Khaly Thiam (szenegáli, CSZKA Moszkva, Dinamo Moszkva – mindkettő Oroszország)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik