Enisz Bardi 2014-ben érkezett Újpestre, ahol kulcsembernek számít (Fotó: NS-archív)

 

„Jól sikerült az őszöm, a góljaim számával és a játékommal is elégedett lehetek – mondta érdeklődésünkre a huszonegy esztendős labdarúgó. – A csapat futballjával sem volt probléma, bátran, kezdeményezően léptünk fel a meccseken, de a sok döntetlen miatt csupán hatodikak vagyunk a tabellán. Hallottam az eszéki csapat érdeklődéséről, ám ennél több egyelőre nem történt.”

A szkopjei születésű játékos elmondta, Újpesten nagyszerűen érzi magát, fejlődése szempontjából jelen pillanatban a lehető legjobb helyen van, így a lehetséges váltással kapcsolatos döntéseket alaposan megfontolja. Enisz Bardi huszonegy esztendősen úgy véli, ha a tavasszal is hasonló jó formában futballozna, alighanem magasabban jegyzett együttesek is bejelentkeznének érte. A liláknak mindenesetre nem kell aggódniuk, hogy valaki ingyen elcsábítja tőlük Bardit, a támadó középpályást még három évig szerződés köti a Megyeri útra.

A tavaly magyar többségi tulajdonba kerülő eszékiek húsz fordulót követően a harmadik helyen állnak a horvát élvonalban.

A lila-fehérek a hétfői munkakezdést követően vasárnap kapnak először pihenőnapot, majd tovább folytatódik a felkészülés kezdeti kemény időszaka, Nebojsa Vignjevics továbbra is a Tábor utcai műfüves pályán futtatja a keret tagjait.

Bardi 2014-ben érkezett Újpestre, első meccsét a Videoton ellen 2–0-ra elveszített fehérvári találkozón játszotta, és noha a korábbi idényekben is általában a kezdőcsapat tagja volt, igazán kiemelkedően csak most ősszel futballozott. Tizennyolc bajnokin nyolc gólt lőtt, amelynek köszönhetően (az azóta a dél-koreai Jeonnam Dragonshoz távozó) Feczesin Róberttel, valamint az ősi rivális Ferencvárosnál futballozó Marco Djuricinnel a góllövőlista élén áll.

Az átigazolást gyengíti, hogy az Újpest az érvényben lévő FIFA-eltiltás miatt még a téli átigazolási szezonban sem igazolhat futballistát. Így a hatodik helyen álló együttes aligha válik meg szívesen az egyik legjobbjától.

 
TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség kizárta az Újpestet két átigazolási időszakból (2016 nyár és 2017 tél).

Érkezők:

Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek: Szűcs Kristóf
Kiszemeltek: –
Távozók:
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk:  Enisz Bardi
(macedón, NK Osijek – Horvátország)