Román csapat ellen nyert az ETO és a DVSC

Vágólapra másolva!
2013.07.10. 22:07
null
Koltai Tamás szerezte a győriek egyenlítő gólját a Pandurii ellen (Fotó: Havran Zoltán – archív)
Gőzerővel folytatják a felkészülést az NB I nyitányára a labdarúgócsapatok. A DVSC és a Győri ETO egyaránt román csapatot győzött le, utóbbi 120 perces csatában. A Loki keretében feltűnt egy 27 éves ukrajnai kapus, a győriekéből ugyanakkor hiányzott Lázok János... Az Újpest döntetlent játszott Belgiumban, a PMFC Horvátországban, nyert a Lombard, a Paks és a Mezőkövesd. Összefoglaló a szerdai felkészülési mérkőzésekről!

 

GYŐRI ETO–PANDURII

KAPUSPOSZTRA IGAZOLT A MACCABI
Továbbra is a spanyol vonal az, amely az izraeli mellett a leginkább meghatározó a Győri ETO Bajnokok Ligája-selejtezős ellenfelénél, a Maccabi Tel-Avivnál. A Paulo Sousa irányította együttes ezúttal kapusposzton erősített: Juan Pablo Colinas egyéves szerződésben állapodott meg a sárga-kékekkel – számolt be a klub hivatalos honlapja.

A 34 éves kapuvédő a hátvéd Mané után már Paulo Sousa második spanyol igazolása. A játékos korábban csak hazájában játszott, szerepelt a Deportivo Alavés, a Numancia és a Tenerife színeiben is, legutóbb pedig a Sporting Gijón alkalmazta.

A Debrecenhez hasonlóan a bajnok Győri ETO is román ellenféllel szemben mérte össze magát, a zsilvásárhelyi Panduriival, amely legutóbb a második helyen végzett a román élvonalban. A győriek keretében már nem volt ott Lázok János. Ahogy azt a klub honlapja megerősítette, a támadó visszatért Paksra, miután a két klub vezetői nem tudtak megegyezni a csapatváltásról.

A mérkőzésen Tarmo Kinket már korán le kellett cserélni sérülés miatt, a helyére beállt Leandro Martínez nevéhez fűződött az első nagyobb győri helyzet bő fél óra után. A küzdelmes félidő hajrájában megszerezte a vezetést a vendégcsapat, egy jobb oldali szöglet után Deivydas Matulevicius fejelt Lubos Kamenár hálójába. 0–1


A második félidő mozgalmasabb játékot hozott az elsőnél, Völgyi Dániel a kapufát is eltalálta, és ezen kívül is több győri helyzet volt, de gól nem született. A „ráadásban” aztán megtört a román csapat ellenállása, újabb fejes gól született. Kalmár Zsolt beadására Koltai Tamás érkezett, és a hálóba csúsztatott a 100. percben. 1–1

Tizenkét perccel később megszületett a győztes gól is, ezúttal Nemanja Andrics volt az előkészítő, a befejező pedig a felkészülési időszakban rendkívül gólerősen teljesítő Mihai Nicorec, közeli lövésével 2–1-re nyert az ETO.

A találkozón pályára lépett a kameruni Patrick Mevoungou is, akinek lehetséges szerződtetéséről múlt héten a Nemzeti Sport Online számolt be először, és akit a Pandurii elleni meccset megelőző ankéton a többi új szerzemény – Leandro Martínez és Rafe Wolfe – társaságában a drukkereknek is bemutattak a klubvezetők. Arról egyelőre nincs hír, hogy a védekező középpályás mennyi időre kötelezte el magát.

GYŐRI ETO FC–SC PANDARUII (román) 2–1 (0–1, 0–1)*
Győr, ETO-park,
500 néző. Vezette: Szabó Zs.
GYŐRI ETO:
Kamenár (Sztevanovics) – Svec (Wolfe, Sztanisics), Lipták (Djordjevics, Tokody), Takács Á. (Lang), Völgyi (Mevoungou) – Trajkovics (Koltai, Kiss M.), Kamber (Pilibaitis, Windecker), Pátkai (Dinjar) – Varga R. (Andrics), Strestík (Nicorec), Kink (Martínez, Kalmár Zs.). Vezetőedző: Pintér Attila
Gólszerző: Koltai (100.), Nicorec (112.), ill. Matulevicius (43.)
* A mérkőzés 120 perces volt.

 

DVSC-TEVA–GAZ METAN MEDIAS

A mérkőzés előtt a szakmai stáb és a vezetőség tagjai megtekintették a Nagyerdei Stadiont, ahol pozitív tapasztalatokkal lettek gazdagabbak, hiszen remek ütemben halad az új aréna építése. Ha a munkálatok így haladnak, akkor szinte biztos, hogy a 20 ezer férőhelyesre tervezett, UEFA 4. generációs stadion elkészül a tervezett határidőre, vagyis 2014 tavaszára.

A felkészülési találkozón pályára lépett a DVSC mezében egy magyar nemzetiségű ukrajnai kapus, az ungvári Olekszandr Nagy,azaz Nagy Sándor is, a 27 éves játékos korábban csak szülővárosában, a Hoverla (korábbi nevén Zakarpattya) együttesében védett. Az összecsapás amúgy vonzotta a nézőket, mintegy kétezer szurkoló látogatott ki az erőfelmérőre.

Az első helyzet a Loki előtt adódott: az 5. percben Rezes László nagy erejű lövését blokkolták a védők, majd egy perccel később Ferenczi János a jobbösszekötő helyéről próbálkozott, de a kapus védett. A mérkőzésen megsérült Szécsi Márk, amikor a vendég medgyesiek egyik labdarúgója keményen odalépett, de szerencsére rövid ápolás után folytatni tudta a játékot.

Egy ideig mezőnyjáték folyt, nagy volt a küzdelem, de kevés helyzet alakult ki a kapuk előtt. A 28. percben azonban ez megváltozott, amikor vezetést szerzett a DVSC: Ferenczi lerázta védőjét, középre vitte a labdát, onnan Horváth Zoltánhoz passzolt, aki a kimozduló kapus fölött a hosszú sarokba pörgetett. Ezt követően – az előzetes terveknek megfelelően – Kondás Elemér lecserélte a gólszerző csatárt, aki nagy tapsot kapott a szurkolóktól. Felpörgött a játék, Rezes akár növelhette volna az előnyt, de 12 méterről fölé lőtt, majd Lázár Pál küzdött nagyot nyakán egy védővel a 16-oson belül, Kulcsár Tamáshoz fejelt, akinek lövését az utolsó pillanatban szögletre mentették. A félidő végén az erdélyiek előtt is adódott egy lehetőség, Lázár Pál azonban még időben felszabadított.

A második félidő elején egy nagy debreceni helyzet kimaradt, ám az 53. percben növelte előnyét a magyar együttes egy olyan támadás végén, amely után a közönség hosszasan tapsolt: Damahou szerzett labdát a középpályán, megindult előre, megkerült két védőt, majd pontosan centerezett Kulcsár Tamás elé, aki kapásból, 18 méterről a kapuba lőtt. Később is mezőnyfölényben futballozott a hazai csapat, újabb gól azonban már nem született, bár Selim Bouadla 25 méteres lövése majdnem beakadt a jobb felsőbe, végül a lécről jött ki a labda. A DVSC 2–0-ra nyert.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
DVSC-TEVA–GAZ METAN MEDIAS 2–0
(1–0)
Debrecen, 2000 néző. Vezette: Solymosi
DVSC. 1. félidő: Nagy S. – Lázár, Króner, Trninics, Kuti – Rezes, Spitzmüller, Sl. Bouadla, Ferenczi – Szécsi M., Horváth Z. (Kulcsár 30.). 2. félidő: Verpecz – Nagy Z., Morozov, Brkovics, Korhut – Bódi, Damahou, Se. Bouadla, Szakály P. – Kulcsár T. (Zsidai, 62.), Sidibe. Vezetőedző: Kondás Elemér
Gólszerző: Horváth Z. (28.), Kulcsár T. (53.)

SINT-TRUIDEN–ÚJPEST

A Balajcza – Litauszki, Mihajlovics, Antón, Kis – Simon, Eninful, Vasziljevics, Balogh B. – Bavon, Kabát kezdőcsapattal felálló Újpestben Vermes Krisztián kisebb térdsérülése miatt kihagyta a találkozót, amelyet az ujpestfc.hu tájékoztatása szerint mintegy 1500 néző tekintett meg.

A belga másodosztályban legutóbb negyedik helyen végző Sint-Truiden a 20. percben kapufáig jutott, a magyar csapat viszont a 26. percben betalált a kapuba. Név szerint Dusan Vasziljevics, aki Kabát Péter szöglete után fejjel volt eredményes, kialakítva a félidei eredményt.

A lilák a szünetben négyet cseréltek, Kevin Kis helyére a próbajátékon lévő másik balhátvéd, Leopold Novak állt be. A második félidő viszonylag eseménytelenül telt, az Újpest azonban a tavaszi bajnokijait idézve ezúttal is kapott egy gólt a hosszabbításban, így 1–1-es döntetlennel zárta a mérkőzést.

SINT-TRUIDEN (belga II.)–ÚJPEST 1–1 (0–1)
Sint-Truiden.

ÚJPEST: Balajcza – Litauszki (Molnár S., a szünetben), Mihajlovics, Antón (Nagy J., 72.), Kis (Novak, a szünetben) – Simon (Lázár, a szünetben), Eninful, Vasziljevics, Balogh B. (Toricska, 72.) – Bavon (Horváth R., 84.), Kabát (Ahjupera, a szünetben). Vezetőedző: Kozma István
Gólszerző: Welkenhuysen (91.), ill. Vasziljevics (26.)

A PMFC Kaproncán 2–2-es döntetlent játszott a horvát Slaven Belupóval. A pécsiek az első félidő közepén Miroszlav Grumics góljával szerezték meg a vezetést, majd előnyüket a szünet után Balogh Béla duplázta meg. A horvát élvonalban legutóbb a nyolcadik helyen végző Slaven Belupo Koprivnica hamar szépíteni tudott, majd nem sokkal később egyenlített is, több gól pedig már nem született.

NK SLAVEN BELUPO (horvát)–PMFC 2–2 (0–1)
Kapronca.
PMFC. 1. félidő: Dibusz – Horváth A., Romic, Lantos, Nagy J. – Kővári, Koller – Városi, Wittrédi, Rácz – Grumics. 2. félidő: Gőcze – Horváth A., Lantos, Balogh, Nagy J. – Kővári (Mohl 63.), Koller (Márkvárt 63.) – Városi (Beke 63.), Wittrédi (Fröhlich 63.), Rácz (Szatmári 63.) – Harsányi. Vezetőedző: Lőrincz Emil
Gólszerzők: Glavica (50.), Delic (58.) ill. Grumics (24.), Balogh (47.)

A Paks az élvonaltól az elmúlt szezon végén búcsúzó Siófokot győzte le. „Ez a felkészülésünk legnehezebb hete, nagyjából azt kaptam, amit vártam – nyilatkozta a Paksot irányító Horváth Ferenc a mérkőzés után klubja honlapjának. – Kemény edzéseken vagyunk túl, a fiúk ezért fáradtan mozogtak. Pár emberen láttam, hogy nagyon szeretnének bekerülni a kezdőbe, viszont voltak olyanok is, akiknek el kell gondolkodni, hogy akaratilag mennyi energiát kell ahhoz mozgósítani, hogy a csapatba kerüljenek vagy ott maradjanak. Alapjában véve elégedett vagyok, főleg így a csúcsterhelés időszakában.”

BFC SIÓFOK (II.)–MVM PAKS 1–2 (0–0)
Siófok.
SIÓFOK: 1. félidő: Kiss – Fülöp, Tímár, Papp Sz., Novák – Stelman, Peszmeg, Vass M., Papp M. – Kiss T., Mokánszki. 2. félidő: Tajti – Menyhárt, Tóth M., Gadó, Szekér – Abdulvehab, Futó – Mosberger , Horváth B., Csölle – Vólent Roland. Szakmai igazgató: Horváth Károly
PAKS: 1. félidő: Molnár P. – Heffler T., Éger, Nyári, Szabó J. – Fiola – Bartha, Bori, Kecskés, Hullám – Simon A. 2. félidő: Molnár P. – Könyves, Fiola, Nyári, Gubicza – Kovács G. – Csorba, Kiss T., Báló, Heffler N. – Eppel. Vezetőedző: Horváth Ferenc
G: Mosberger (52.), ill. Nyári (63.), Csorba (69.)

Tatán játszott felkészülési mérkőzést a labdarúgó NB I-be frissen feljutott Mezőkövesd és a másodosztályú Vasas. A 150 néző előtt megrendezett találkozón sokáig úgy tűnt, egyetlen gól dönthet, Gévay Zsolt 35. percben szerzett vezető találata után azonban a 77. percben Irhás Ignác is betalált, így alakult ki a 2–0-s végeredmény. A szünetben mindkét mester, Véber György és Dirk Berger is teljes sorcserét hajtott végre, de gólt csak a felkészülésben jóval előrébb járó mezőkövesdi csapat szerzett.

MEZŐKÖVESD–VASAS (II.) 2–0 (1–0)
Tata, 150 néző. Vezette: Kovács Gábor
MEZŐKÖVESD. 1.félidő: Szántai – Búrány, Szalai, Gévay, Éles – Farkas B., Németh N., Melczer, Bognár – Hamar, Balajti. 2. félidő: Ficsór – Hegedűcs Cs., Bagi, Hegedűs D., Lakatos – Sigér, Dobos, Irhás, Petneházi – George, Olasz. Vezetőedző: Véber György
VASAS: 1. félidő: Németh G. – Görgényi, Izing, Lucas, Engel – Szedlár, Cseke, Gál, Barzsó – Zamostny, Ádám. 2. félidő: Hermány – Horváth L., Lucas, Izing, Marcsek – Jákó, Recklet, Horia, Nagyházi – Dosso, Vida. Vezetőedző: Dirk Berger.
Gólszerző: Gévay (35.), Irhás (77.)

A KTE-Phoenix Mecano a DVSC-Teva vasárnapi legyőzését követően a Széktói Stadionban szenvedett 2–1-es vereséget a másodosztályú Kozármislenytől. A hőség miatt ivószünettel megszakított találkozón a Kecskemét kezdőcsapatában helyet kapott a kettő plusz egy évre szerződtetett szerb hátvéd, Dejan Karan, valamint a próbajátékon résztvevő Bojan Alekszics és Remili Mohamed is, akik a KTE támadósorát hivatottak erősíteni.

A mérkőzés első húsz percében kecskeméti oldalon Rajczi Péter volt a legaktívabb, távolról is próbálkozott, valamint lesgólt is szerzett, mire a 37. percben Balázs Zsolt egyéni akcióját követően már valóban vezetéshez juttatta a lilákat. Mellette Alekszics tűnt ki a mezőnyből, még gól nélküli állásnál is akadt helyzete, Rajczi gólja után pedig a kapufán csattant egy lövése. A hajrára felgyorsultak az események, a mezőnyben kiegyenlített küzdelem folyt, ami a 42. percre számszerűleg is egalizálódott: a Kozármisleny Turi Tamás tizenöt méteres lövésével egyenlíteni tudott.

A vendéggólt követően Rajczi ismét távolról veszélyeztetett, de újabb gólt mégis a Kozármisleny szerzett: az Újpestben nevelkedett, ötödik nyári igazolásként érkezett Vituska István az első játékrész ráadásában lőtte ki a rövid alsót, megfordítva ezzel a találkozó állását.

A szünetben öt kecskeméti fiatal is lehetőséget kapott Bekő Balázs vezetőedzőtől, de a második félidő kezdetén a két próbajátékos, Remili és Alekszics veszélyeztette Sólyom kapuját. Az utolsó fél órára teljes sort cserélt a KTE, ami a játék ritmusára és a helyzetek számára is rányomta a bélyegét. A találkozó utolsó említésre méltó eseménye Gréczi Gábor kapufán csattanó lövése volt, de újabb gól már nem született, a Kozármisleny jó helyzetkihasználással győzni tudott Kecskeméten.

KTE-PHOENIX MECANO–KOZÁRMISLENY (II.) 1–2 (1–2)
Széktói Stadion, 500 néző.
KTE. 1. félidő: Borszéki – Mogyorósi, Karan, Varga, Forró – Nagy P., Szavics – Remili, Alekszics, Balázs – Rajczi.2. félidő: Csala (Verebélyi, 65.) – Koszó, Gyagya, Póti, Forró (Farkas A., 60.) – Balázs (Bene, 60.), Nagy P. (Kalmár, 55.), Gréczi, Remili (Csillag, 60.) – Alekszics (Nagy D., 60.), Rajczi (Csima, 60.). Vezetőedző: Bekő Balázs
Gólszerző: Rajczi (40.), ill. Turi (44), Vituska (45+3.)

A Puskás Akadémia FC a Rubin Kazany II keddi legyőzését (1–0) követően szerdán az osztrák harmadosztályban szereplő SC Ritzinget is felülmúlta, a magyar csapat gól nélküli első félidőt követően 3–0-ra nyert a récényiek ellen az ausztriai Óbéren (Olbendorf). A NB I újonca a második félidőben teljes sorcserével lépett pályára, a gólokat Molnár Tibor, Károly Bálint és Barcsay Márk szerezte.

SC RITZING (osztrák III.)–PUSKÁS AKADÉMIA FC 0–3 (0–0)
Óbér (Olbendorf). Vezette:
Paukovits
PAFC. 1. félidő: Somodi – Margitics, Papucsek, Tamás M., Farkas N. – Polonkai, Fábio – Szakály – Bertus, Zsolnai, Baracskai. 2. félidő: Papp M. – Vachtler, Vaszicsku, Aposztolopulosz, Nagy Zs. – Szelei, Uros – Károly – Molnár T., Gajdos, Barcsay. Vezetőedző: Benczés Miklós

LOMBARD PÁPA–FK SLOVAN DUSLO SALA (szlovák, II.) 3–0 (1–0)
Lipót, 100 néző. Vezette: Bognár
PÁPA. 1. félidő: Szűcs L. – Preklet, Struhár, Mecsinovics, Présinger – Supics, Szabó O. – Quintero, Marics (Griffiths), Tóth B. – Orosz M. 2. félidő: Szűcs L. – Nagy S., Rodenbücher, Mecsinovics, Németh M. – Tajthy, Tóth G. – Király B., Eszlátyi, Arszics - Griffiths. Vezetőedző: Tóth Bálint
Gólszerző: Marics, Eszlátyi (11-esből), Király B.

FERENCVÁROS–PIAST GLIWICE (lengyel) 1–1 (0–0)
Telki.
FERENCVÁROS:
Kurucz – Jovanovics (Busai, a szünetben), Besic (Halilagic , 88.), Otten (Dondé, a szünetben), Bönig (Hidvégi, a szünetben) – Gyömbér (Sequeira, a szünetben), Józsi (Ionescu, a szünetben) – Somália, Csukics (Jenner, a szünetben), Valpoort (Diallo, a szünetben) – Böde. Vezetőedző: Ricardo Moniz
Gólszerző:
Böde (66.), ill. Klepczynski (70.)

A FERENCVÁROS MÉRKŐZÉSÉRŐL ITT OLVASHAT RÉSZLETEKET!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik