NB I: Tim Hall különleges kihívásként tekint az újpesti lehetőségre

Vágólapra másolva!
2023.01.22. 07:15
null
Tim Hall sokat hallott a magyar bajnokságról, és már nagyon várja a Fradi elleni rangadót (Fotó: Újpest FC)
A négyszeres luxemburgi válogatott Tim Hall az elmúlt félévet csapat nélkül dolgozta végig, bevallása szerint azonban százszázalékos állapotban várja a szezonrajtot, és bízik benne, hogy együttese hatékonyabb lesz az ellenfelek kapuja előtt.

 

Az NB I történelmének első luxemburgi labdarúgóját szerződtette a héten az Újpest FC Tim Hall személyében. A 25 éves belső védő korábban játszott a belga Lierse-ben, az ukrán Karpati Lvivben, a portugál Gil Vicentében, a lengyel Wisla Krakówban, legutóbb pedig a ciprusi Ethnikosz játékosa volt. A négyszeres felnőttválogatott régóta a lila-fehérek célkeresztjében volt, így alighanem a kezdőcsapatba szánják első téli szerzeményüket.

„Az elmúlt években többször kapcsolatba kerültem az egyesülettel, az előző vezetőedző, Michael Oenning is szeretett volna leigazolni
– nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Tim Hall. – Volt ajánlatom Törökországból, otthonról is kerestek, de inkább hosszasan kivártam, hogy megtaláljon a legjobb lehetőség. Az ügynököm szólt, a lila-fehérek továbbra is érdeklődnek irántam, s úgy ítéltem meg, ez jó választás lenne nekem. A magyar bajnokság évről évre fejlődik, jók az infrastrukturális körülmények, a szurkolóink fanatikusok, úgyhogy különleges kihívásként tekintek az újpesti lehetőségre. Decemberben három napra Budapestre utaztam, a klub felmérte az erőnléti állapotomat, szerződtetett volna, ám az orvosi vizsgálatra nem jutott idő az edzőtábor előtt. Törökországból visszatérve került sor a felmérésre, amelyeken megfeleltem, majd aláírtam a megállapodást.”

A 190 centiméter magas bekknek kapóra jött az antalyai tíz nap, elősegítette a beilleszkedését.

„Jó volt külföldön készülni, fontos volt, hogy edzőmeccseken játszottam, július óta ugyanis nem volt csapatom, egyedül készültem korábbi együttesemnél, a luxemburgi Niederkornnál. Mindenki megnyugtatására mondom, az előző félévem nem semmittevéssel telt, keményen dolgoztam, így viszonylag jó állapotban vetettem bele magam a munkába, a szezonrajtra százszázalékos leszek. A pályán és azon kívül is megismerhettem a társaimat és a szakmai stáb tagjait, sokat segített a beilleszkedésemben ez a tíz nap. A tesztmeccsek rávilágítottak, hogy jó futballt játszunk, a kapu előtt azonban jobban kell összpontosítanunk, a támadóharmadban túl sok hibát követünk el. A játékunknak eredményességgel kell párosulnia, úgyhogy azon leszünk a következő időszakban, hogy csiszoljunk a befejezéseken. A tabellán elfoglalt tizedik pozíciónk nem tükrözi híven az együttes erejét, s igyekszem segíteni, hogy jobb helyezést érjünk el.”

Úgy tudjuk, a Milos Kruscsics vezette szakmai stáb jó véleménnyel van róla, kérdés azonban, mekkora segítségére lesz az Újpestnek. Az InStat adatelemző cég szerint rendkívül hatékony a párharcokban és a szerelésekben, ugyanakkor nem mozgékony és időnként lemarad az üres területekre befutó ellenfelekről.

„Szeretem, ha a támadásépítésből kivehetem a részem, szeretem hátulról jó passzal elindítani az akciót
– jellemezte önmagát a luxemburgi védő. – Jól olvasom a játékot, kifejezetten kedvelem, ha nyomás alatt futballozunk. Bátran belemegyek az egy az egy elleni párharcokba, és jó százalékban nyerem meg őket. Bízom benne, hogy a csapat segítségére leszek. Szeretnék minél többet játszani, meg akarom mutatni, hogy lehet rám számítani. Reménykedem benne, ha megfelelő teljesítményt nyújtok, Luc Holtz szövetségi kapitány számításba vesz az Európa-bajnoki selejtezőben. Kevesen tudják, hogy Luxemburgban csupán három-négy profi labdarúgócsapat működik, a játékosok többségének teljes állása van, munka után járnak edzésre.

Sokkal jobb esélyeim vannak visszakerülni a nemzeti csapatba így, hogy külföldön folytathatom a pályafutásomat, a luxemburgi válogatott ugyanis rengeteget fejlődött – erről novemberben a magyarok is megbizonyosodhattak. Korábban keveset tudtam a magyar labdarúgásról, de amit láttam eddig a bajnokságról, az alapján erősnek és érdekesnek tűnik. Magyar csapat ellen eddig egyszer játszottam, négy évvel ezelőtt a ­Niederkornnal kiütöttük a Budapest Honvédot az Európa-liga-selejtezőből. Két játékost ismerek az NB I-ből, a Ferencvárost erősítő Mmaee fivérekkel együtt jártam a Standard ­Liege akadémiájára, követtem a teljesítményüket. Tudom, hogy a zöld-fehérek és az Újpest ősi ellenfelek, a derbi a legnépszerűbb meccs Magyarországon, roppantul várom már az egymás elleni párharcot.”

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők:
Tim Hall (luxemburgi, szabadon igazolható, legutóbb Ethnikosz Ahnasz – Ciprus), Ognjen Mudrinszki (szerb, Lamphun Warriors FC – Thaiföld, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatértek: Kovács Dominik (Kolorcity Kazincbarcika)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: –

Távozók: Miroszlav Bjelos (szerb, FK Mladoszt Lucsani – Szerbia, szabadon igazolhatóként), Junior Tallo (elefántcsontparti, felbontották a szerződését, szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók: Radosevics Ognjen
(szerb, Szentlőrinc)
Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik