NB I: spanyol és szerb szakemberrel teljes a Honvéd stábja

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.06.24. 09:14
null
Tam Courts munkáját szerb és spanyol szakember segíti asszisztens edzőként (fotó: <a href="https://honvedfc.hu/hirek/felallt-az-uj-szakmai-stab/2022-06-23" target="_blank">honvedfc.hu</a>)
A Budapest Honvéd hivatalos honlapján számolt be róla, hogy Tam Courts munkáját asszisztens edzőként Djordje Kamber, kapusedzőként Vlada Avramov, videoelemzőként pedig Sinkó Balázs segíti, de visszatér az erőnléti edző, Lázár Zsolt is, továbbá szerb és spanyol asszisztensekkel is bővült a kispestiek stábja.

A fővárosi piros-feketék szakmai stábja új szakemberekkel is bővül, miután a spanyol Ramon Tribulietx és a szerb Marko Djordjevics is asszisztens edzőként segíti Tam Courtsöt.

Előbbi 2010-től vezetőedzőként irányította az új-zélandi Auckland Cityt, mellyel hétszer jutott el a FIFA-klubvilágbajnokságra, és 2014-ben a harmadik helyig menetelt, de emellett dolgozott a kanadai válogatott asszisztens edzőjeként is. Djordjevics pedig 2018-ban vonult vissza a sportolói karriertől, majd előbb Szerbiában, később Oroszországban szerzett tapasztalatot a pálya szélén.

„Ramon jelentős elismertségre tett szert edzőként, aki ráadásul egy rendkívül becsületes és óriási akaraterejű ember. Meghatározó nemzetközi tapasztalata van, több országban is sikereket ért el, az ő jelenléte nagyon fontos a számomra – mondta Tam Courts vezetőedző a klub honlapjának. – Marko korábban dolgozott már együtt Ramonnal és Chrisszel is, és remek ajánlással érkezett Kispestre. Némiképp hasonlít Kamberhez, hiszen ő is csak nemrég fejezte be az élsportot, s olyan személyiségű ember, aki sokat hozzátehet majd a Honvéd és a játékosok munkájához a pályán. Mellettük azonban szerettük volna megőrizni azt a tudást és tapasztalatot a klubról, amit a stábunk többi tagja tud nekünk megadni, akik mindannyian letették már a névjegyüket Kispesten. Ennek a klubnak a történelme ugyanis tiszteletre méltó, és biztosan sokat tanulhatunk majd a kollégáktól a magyar futballról, a Honvédról. Az edzői stáb tekintetében tehát az egyensúlyra törekedtünk, igazi egyvelege lesz a különböző tudással és személyiséggel rendelkező szakembereknek, s ez a játékosok javát szolgálja majd. Az ő segítségük kulcsfontosságú lehet a jobb teljesítmény eléréséhez és növeli majd az esélyünket a jó szereplésre a szezon során.“

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik