NB I: Rúgatnám stábtagokkal is a tizenegyeseket, de nem mehetünk fel a pályára – Stöger

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2021.08.28. 21:04
A Ferencváros hazai pályán 4–2-re megverte a Debreceni VSC-t a labdarúgó NB I 5. fordulójában. A találkozó után így értékeltek a vezetőedzők.

A DVSC trénere, Toldi Gábor azzal kezdte: már a mérkőzés előtt is felhívta a figyelmet arra, hogy a pontszerzéshez maximális koncentrációra lesz szükség.Toldi Gábor azzal kezdte: már a mérkőzés előtt is felhívta a figyelmet arra, hogy a pontszerzéshez maximális koncentrációra lesz szükség.

„A Ferencváros olyan nyomást helyezett ránk az első perctől kezdve, ami teljes figyelmet igényelt. Ennek ellenére vezetést szereztünk, és az első félidőben pariban is voltunk. Aztán tizenegyesből megszerezték a vezetést, jöttek a hibák, ebben a periódusban veszítettük el a találkozót. A realitás az, hogy ekkora különbség van a két csapat között, de végig volt tartásunk, és négy-egyet követően is szépítettünk. Van hová fejlődnünk, tudjuk, hol voltak a hibák. Ma ennyi volt benne.”

TOLDI GÁBOR SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA

Az FTC vezetőedzője, Peter Stöger elismerte, hogy nem volt könnyű dolga csapatának.

„Már az elején is sok helyzetünk volt, de aztán túl könnyű gólt engedtünk az ellenfélnek. Az összteljesítménnyel elégedett vagyok, a végére kijött, hogy mi vagyunk a jobb csapat. De túl sok helyzetet kihagytunk, lőhettünk volna több gólt is. Viszont nem emiatt vagyok bosszús, mert a lényeg, hogy kialakítsunk helyzeteket. Az megkönnyíti a dolgunkat, ha minél többet belövünk, és jót tesz az edző egészségének is. Amivel nem vagyok elégedett, az a tizenhatoson belüli védekezés. Valamint a pontrúgások elleni védekezésünkben és az egy az egy elleni játékban is többet szeretnék látni. Ezekkel tisztában vagyunk, és dolgozunk rajta.”

Kérdésre válaszolva a kihagyott tizenegyessel kapcsolatban elmondta: Tokmac Nguen előzetesen nem volt kijelölve büntetőrúgónak, de a társak átengedték neki, ami utólag rossz döntésnek bizonyult. Mivel mostanában több tizenegyest is kihagyott csapata, a végén tréfásan hozzátette:

„Szívesen kijelölnék büntetőrúgókat a szakmai stábból is, de sajnos mi nem mehetünk fel a pályára.”

PETER STÖGER SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA

LABDARÚGÓ NB I
5. FORDULÓ

Ferencváros–Debreceni VSC 4–2 (1–1)
Budapest, Groupama Aréna, 7325 néző. Vezette: Bogár
Gólszerző: Mak (39., 67.), R. Mmaee (55. – 11-esből), Laidouni (72.), ill. Ugrai (17., 89.)

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik