NB I: az újonc Kecskemét két játékosával is hosszabbított

Vágólapra másolva!
2022.06.21. 17:08
null
Vágó Levente az NB I-be is követi a Kecskemétet (fotó: kecskemetite.hu)
A csapatkapitány, Vágó Levente és a balhátvéd, Grünvald Attila is szerződést hosszabbított a labdarúgó NB I-be feljutó Kecskeméti TE-nél, így mindkét labdarúgó marad a Bács-Kiskun megyeieknél a következő idényben is – jelentette be honlapján a klub.

 

Vágó Levente 2019 nyarán érkezett Kecskemétre Mosonmagyaróvárról. A 29 éves középpályás már a harmadosztályban is csapatkapitánya volt a KTE-nek, összesen pedig 85 mérkőzésen pedig kilenc gólt szerzett a lila-fehéreknél.

„Számítanak rám, így hatalmas előrelépés lehet ez a szezon számomra. Már az NB III-ban is az volt annak idején az elképzelés, hogy hosszabb távon egy stabil, NB II-es élcsapat épüljön Kecskeméten. Ez olyannyira összejött, hogy hamarabb sikerült feljutnunk az NB I-be, mint azt gondoltuk volna. Számomra ez hatalmas öröm, hiszen így több évem lehet nekem is a legmagasabb szinten. Szeretnék minél többet játszani, de természetesen a bennmaradás a legfontosabb számunkra” – mondta Vágó Levente a klub honlapján.

Grünvald Attila Kecskeméten mutatkozhat be az NB I-ben (fotó: kecskemetite.hu)
Grünvald Attila Kecskeméten mutatkozhat be az NB I-ben (fotó: kecskemetite.hu)

Vágóhoz hasonlóan Grünvald Attila is 2019 nyarán igazolt Kecskemétre a SZEOL-tól. A 30 éves balhátvéd eddig 83 bajnokin háromszor talált be.

„Megtiszteltetés, hogy tagja lehetek az NB I-es gárdának is, ugyanis egy régi álom számomra, hogy eljussak az élvonalba, ez most szerencsére összejött. Van egy nagyon régi kis kihívás köztünk egy korábbi csapattársammal, Vida Gergellyel, aki jó pár évvel ezelőtt nyolc percet kapott az NB I-ben. Akkor megfogadtam, hogy mindenképpen lepipálom. Jó plusz motiváció volt ez számomra az évek során, és erre most minden esélyem meg is van, amit meg akarok ragadni. Nem a kilenc perc az álmom természetesen, hanem annál sokkal több. Szeretném minél több mérkőzésen segíteni a csapatot, hogy közösen elérjük a célunkat, illetve minél jobb helyezést érjünk el” – mondta Grünvald Attila.
NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A KECSKEMÉTI TE-NÉL
Érkezők: Belényesi Csaba
(DVTK), Pejovics Danilo (szerb-magyar, Szeged-Csanád GA)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérhet: Hatvani Dániel (FC Dabas)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Győri Benjámin, Bodor Zoltán
Kiszemeltek:
Távozók: Bartha László (szabadon igazolható), Gál Szabolcs (szabadon igazolható), Kis Balázs (szabadon igazolható), Lukács Dániel (Diósgyőri VTK),Szabó László (szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz: Katona Bálint (Ferencváros), Szökrönyös Dániel (Zalaegerszegi TE), Varga Bence (MTK Budapest)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: –

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik