Magyar Kupa: Szűcs Lajos újra a Fradi ellen készül

Vágólapra másolva!
2022.09.18. 09:10
null
A Bicskét erősítő ifj. Szűcs Lajos a Ferencvárosnak drukkol, de vasárnap minden erejével azon lesz, hogy megállítsa édesapja korábbi együttesét a kupában (Fotó: Török Attila)
Ifjabb Szűcs Lajos, a korábbi Ferencváros-kapus fia úgy véli, ha nem reménykedne az FTC legyőzésében, ki sem menne a pályára vasárnap, és alig várja, hogy elkezdődjön a Magyar Kupa-találkozó.     

 

Fradista a Ferencváros ellen. Szűcs Lajost egyik Ferencváros-szurkolónak sem kell bemutatni, vasárnap a legendás kapus fia próbálja hárítani a zöld-fehér játékosok lövéseit. A Bicske kapusa nem először néz szembe kedvenc csapatával, ugyanis 2020 novemberében szintén Magyar Kupa-mérkőzésen (0–5) állt szemben az FTC csatáraival.

„Mondanom sem kell, hogy az egész családom fradista, így nőttem fel, ez lett belém nevelve  – mondta lapunknak a 25 éves ifjabb Szűcs Lajos. –    Édesapám természetesen ott lesz a meccsen, két évvel ezelőtt sajnos nem tudott eljönni a koronavírus-járvány miatt. Azt mondta, most már annak is örül, hogy ott lehet a találkozón, s hozzátette, ezen a meccsen nincs veszítenivalóm, csak jól jöhetek ki belőle. Általában a mérkőzések előtt van bennem egyfajta egészséges drukk, ám ez a kezdő sípszó után elmúlik, remélem, most is így lesz. Két éve jobban izgultam a Ferencváros elleni kupameccs előtt, akkor ötöt kaptunk, a célom az, hogy most kevesebbszer találjon a kapunkba a Fradi.”

A Bicske a 14. helyet foglalja el az NB III Nyugati csoportjában, nyolc forduló alatt két győzelem, négy döntetlen és két vereség a mérlege. A Ferencváros elleni kupatalálkozóra kitűnően hangolt, ugyanis a múlt héten hazai pályán 5–1-re legyőzte a Zalaegerszeg második csapatát. A Magyar Kupában a Bicske az első fordulóban az Andráshidát (6–2), a másodikban a Zsámbékot (3–0) verte meg, így jutott el a harmadik körbe.

„Edzésről tartottam hazafele, amikor az egyik bicskei csapattársam hívott és beleüvöltötte a telefonba, hogy Fradi! Mivel éppen játszott a csapat, azt hittem újabb gólt szerzett, ám kiderült, ismét összesorsoltak minket. Alig hittem el, ilyen a sors, két éven belül másodszor játszhatunk a legjobb magyar csapattal. Akkor a koronavírus-járvány miatt a szurkolóink, a család és a barátaink sem tudtak eljönni a meccsre, most legalább ott lehet mindenki.”

A kapus a 2013–2014-es és a 2014–2015-ös idényt a Ferencváros utánpótlásában töltötte, rengeteg barátot szerzett, nem mellesleg sokat fejlődött. Ezután a Mol Fehérvárhoz került, ahol a második csapatban bemutatkozhatott az NB III-ban.

„Bicskén egy-két játékos kivételével mindenki fradista. Sőt, a szurkolótáborunk is Fradi-érzelmű. Egyébként nagyon jó drukkereink vannak, az NB III-ban kiemelkednek, állítom, magasabb osztályban is megállnák a helyüket, biztosan sokan kint lesznek majd a meccsen. Hogy hányan lehetnek? Kétezer-ötszáz–háromezer szurkoló biztosan lesz a stadionban. A büféssel beszéltem, nagyon várja a vasárnapot, nagy forgalomra készül. Focilázban ég a város és a klub, még az öltözőket is kifestették a Ferencváros elleni mérkőzésre.”

Nem lesz egyszerű dolga a Bicskének, a Ferencváros ugyanis nagyszerű formában van. A zöld-fehér együttes a bajnokságban hibátlan, mind a hat mérkőzését megnyerte, az Európa-ligában előbb a Trabzonsport (3–2), csütörtökön a Monacót (1–0) győzte le, így vezeti a csoportját.

„A hazai pálya előnyében bízhatunk és abban, hogy a csütörtöki Európa-liga-mérkőzés után talán a Fradi nem vesz komolyan minket. Tudjuk, hogy két osztály van a csapatok között, a Ferencváros ráadásul az NB I-ből is kiemelkedik. Ha az elején találnánk egy gólt, s hősiesen kivédekeznénk a hátralévő időt, miért ne tehetnénk csodát? Nem ez lenne az első eset a futballban, amikor egy alacsonyabb osztályú együttes kiüti a kupából az ország legjobb együttesét. Ha nem reménykednék ebben, fel sem mennék a pályára vasárnap. Alig várom, hogy elkezdődjön a mérkőzés.”

MOL MAGYAR KUPA
3. FORDULÓ (A 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT) – a vasárnapi program
13.00: Pécsi MFC (NB II)–Paksi FC (Tv: M4 Sport)
15.00: Meton FC Dabas SE (NB III)–Debreceni VSC
15.00: Tiszakécskei LC (NB II)–Kecskeméti TE
15.00: III. Kerületi TVE (NB III)–Mol Fehérvár FC
15.00: Monostorpályi SE (Hajdú-Bihar I.)–Nyíregyháza Spartacus FC (NB II)
15.00: Nyergesújfalu SE (Komárom-Esztergom I.)–Szolnoki MÁV FC (NB III)
15.00: Putnok FC (NB III)–Szombathelyi Haladás (NB II)
16.00: Bicskei TC (NB III)–Ferencvárosi TC (Tv: M4 Sport)
18.00: XV. Kerületi Issimo SE (BLSZ I.)–MTK Budapest (NB II)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik