Frizoni távozik a DVTK-tól, még 2-3 játékos érkezhet

Vágólapra másolva!
2012.07.25. 13:23
Két újabb játékos hagyja el a DVTK-t, a miskolciak kerete azonban a nyáron még két-három labdarúgóval bővülhet. A diósgyőriek közül többen is sérüléssel bajlódnak, José Luque hasfalsérvvel, Youssef Sekour gerincproblémával küzd, Takács Péter pedig kisebb műtéten esett át.

Ivan Rados a következő szezont Azerbajdzsánban tölti (Fotó: Veres Viktor)
Ivan Rados a következő szezont Azerbajdzsánban tölti (Fotó: Veres Viktor)
Ivan Rados a következő szezont Azerbajdzsánban tölti (Fotó: Veres Viktor)
Ivan Rados a következő szezont Azerbajdzsánban tölti (Fotó: Veres Viktor)
Ivan Rados a következő szezont Azerbajdzsánban tölti (Fotó: Veres Viktor)

 

A DVTK csapatkapitányánál, José Luquénál hasfalsérvet diagnosztizáltak az orvosok, azonban ő játszani szeretne.

Ez a probléma csak műtéti úton orvosolható, azonban a spanyol futballista, amennyiben állapota engedi, csak télen feküdne kés alá, mert játszani szeretne.

Youssef Sekour régebbről eredeztethető gerincproblémájával küzd, míg Takács Péter egy kisebb műtéten esett át. Az utóbbi labdarúgó emiatt lehet, hogy nem csak az Újpest,hanem a Honvéd elleni mérkőzést is kihagyja, a további szereplése pedig azon múlik, milyen gyorsan éri utol magát – adta hírül a dvtk.eu.

A Bernardo Frizonit képviselő Sport Media Group menedzseriroda arról tájékoztatta a Nemzeti Sport Online-t, hogy nem tudtak megállapodni a DVTK-val a brazil futballista lejárt szerződésének meghosszabbításában, így tegnap eldőlt, hogy a labdarúgó távozik a Diósgyőrtől.

Frizoni télen szerződött Magyarországra, az NB I-ben kilenc mérkőzésen lépett pályára. Azt egyelőre nem tudni, hol folytatja pályafutását, vannak iránta érdeklődők Csehországból, de szívesen maradna Magyarországon is.

„Nem voltak túlzottan nagy igényeink, de az az igazság, hogy a kínált fizetése egy junior fizetésének felelt volna meg. Kerestek már Csehországból Frizoni miatt, aki azonban szeretne Magyarországon maradni, a következő néhány napban döntés születhet az ügyében” – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online-nak a Sport Media Group részéről Jaroslav Bovan menedzser.

Szintén távozik Ivan Rados, a horvát kapus azonban csak kölcsönbe megy az azeri Kapaz Ganjához.

Csirszki Martin ugyanakkor aláírta élete első profi szerződését, amely három évre szól – írja a dvtk.hu. A fiatal játékoson kívül még két-három futballistával bővülhet a nyáron a csapat kerete, erről Szentes Lázár beszélt a kedden tartott szurkolói ankéton.

 

A SZURKOLÓI ANKÉTON HANGZOTT EL
Szentes Lázár: „Még két-három játékos érkezhet a nyári átigazolási szezonba. Rakaczki Bence sajnálatos betegsége miatt igazolni kell egy harmadik számú kapust, aki egy fiatal játékos lesz. A tárgyalások folynak.”

Dudás Hunor: „Elek Ákos ügyében tárgyalásban állunk, ha lesz eredmény, akkor azt a hivatalos honlapunkon közölni fogjuk. Csak az utolsó igazolás után lehet pontos számot mondani, de a költségvetésünk magasabb lesz a tavalyinál, 7-800 millió forint körüli összegről beszélhetünk.”

Sisa Tibor: „Nagyon meg kell dolgoznom a fizetésemért, van munka bőven. Ha lesz konkurenciaharc, akkor könnyebben ki tudom cserélni azt, akinek a teljesítményével nem vagyok elégedett. Nem szeretnék mentegetőzni, mert én magam sem vagyok elégedett az edzőmeccseken látottakkal. Amíg el nem küldenek, addig leszek a DVTK edzője.”

Gosztonyi András: „Megtiszteltetés, hogy itt lehetek Diósgyőrben, elég csak körbenézni a Szinvaparkban. 1700 néző előtt játszottunk edzőmeccset, volt olyan, amikor az MTK bajnoki mérkőzésén nem volt ennyi néző.”

 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DVTK-NÁL
Érkezők: Gosztonyi András (Videoton), Halgas Tibor (Kazincbarcika – lejárt a kölcsönszerződése), Michal Hanek (szlovák, Kapfenberg – Ausztria), Illés Richárd (Kazincbarcika – lejárt a kölcsönszerződése), Ribánszki László (szlovákiai, Siófok), Szabó Péter (Kazincbarcika – lejárt a kölcsönszerződése), Takács Péter (Lombard Pápa – kölcsön után végleg)

Távozik/távozhat: Vicente Arze (bolíviai, ?), Budovinszky Krisztián (?), Dobos Attila (Mezőkövesd), Farkas Balázs (játékjoga felfüggesztve), Igor Gal (horvát, ?) Halgas Tibor (?), Illés Richárd (Putnok VSE), George Menougong (kameruni, ?), Bernardo Frizoni (brazil, ?), Lippai Ákos (játékjoga felfüggesztve), Pál Szabolcs (Siófok – kölcsön után végleg), Ivan Rados (horvát, Kapaz Ganja – Azerbajdzsán), Szabó Péter (?)

Kiszemeltek:Darko Sztojanov ( macedón, Bregalnica – Macedónia), Elek Ákos (Videoton)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik