DVTK: koronavírus, szívizomgyulladás, visszatérés – Polgár 3 hónapja

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2021.03.28. 14:54
null
Polgár Kristóf (balra) fokozatosan kezdhette újra a munkát, azt követően, hogy a koronavírus szövődményeként fellépő szívizomgyulladás miatt egy időre teljesen fel kellett hagynia a sporttal (Fotó: dvtk.eu)
Polgár Kristóf is átesett a COVID-19 fertőzésen, amelynek szövődményeként szívizomgyulladás alakult ki a szervezetében. A DVTK védőjének szigorú protokollt kellett betartania az elmúlt három hónapban, de jó hír, hogy immáron teljes értékű munkát végez, sőt, néhány percet már kapott a pénteki, a Kazincbarcika ellen 2–1-re elveszített felkészülési mérkőzésen is.

A DVTK védője, Polgár Kristóf az elmúlt három hónap nehézségeiről, illetve a visszatéréséről nyilatkozott a klub honlapján közzétett videóban, Erdélyi Péterrel, a Diósgyőr korrektív trénerével együtt.

„Nagyon vártam, hogy bármilyen mozgást el tudjak kezdeni, és most végre csinálhatom újra azt, amit szeretek. Labdázhatok, illetve most már a csapat környékén vagyok, lassan visszaállok száz százalékig, ez azért nagy lökést tud adni – fogalmazott Polgár Kristóf, aki tavaly decembeben, a Ferencváros elleni bajnokit követően kapta el a koronavírust. – Miután meglett a negatív tesztem, megcsináltuk a kötelező vizsgálatokat, az egyik labor értékem magasabb lett a kelleténél. A második vizsgálat mutatta ki a troponin-emelkedést, ami a szívizomgyulladás jele. Utána újabb vizsgálatok következtek, és így derül ki, hogy ez a korona okozta utórengés. Teljesen leálltam mindenfajta sportolással, a klub közelébe sem jöttem, sem konditeremben, sem a pályán nem tudtam edzeni.”

Tekintse meg a teljes videót!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik