DVTK: horvát kapus a Diósgyőr első téli igazolása – hivatalos

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2021.01.05. 10:01
null
Marko Malenica Diósgyőrben folytatja pályafutását (Fotó: DVTK)
Az NB I-ben szereplő Diósgyőri VTK a hivatalos honlapján bejelentette Marko Malenica szerződtetését. A 26 éves horvát kapus az idény végéig az NK Osijektől kölcsönben szerepel a miskolci csapatnál.

A DVTK első szerzeménye a téli átigazolási időszakban Marko Malenica lett. A borsodiak kölcsönvették a horvát élvonalbeli Eszék futballistáját, Marko Malenicát, aki a 2020–2021-es évad végéig írt alá.

A korábbi korosztályos válogatott labdarúgó Eszéken nevelkedett. Tavaly nyáron kölcsönben a lengyel első osztályú Lech Poznanhoz igazolt, amelynek színeiben az ősszel egy kupamérkőzésen kapott lehetőséget (valamint három harmadosztályú bajnoki meccsen a tartalékcsapatban). A DVTK tájékoztatása szerint Malenica a kevés játéklehetőség miatt felbontotta a kölcsönszerződését.

Malenica pályafutása során 117-szer szerepelt az Osijekben, a horvát élvonalban 95 mérkőzésen játszott.

„Marko Malenica egy remek adottságokkal rendelkező, jó képességű hálóőr – idézi a dvtk.eu Benczés Miklós sportigazgatót. – Braniszlav Danilovics továbbra is küzd a deréksérülésével, nem tudjuk, mikor állhat ismét bajnoki mérkőzésen a kapuba, ezért a biztonság kedvéért kapust kerestünk a sűrű tavaszi programra.”

„Egy napja érkeztem, és belülről csak a DVTK Medicalt és az irodákat láttam, de a lelátóról impozáns a DVTK Stadion is – mondta Marko Malenica.Ebben a helyzetben nekem, a csapatnak és az egész klubnak a bennmaradás kiharcolása a legfontosabb, amiért mindent meg fogok tenni. Bízom benne, hogy minél több mérkőzésen védhetek, és bebizonyíthatom, miért vagyok Diósgyőrben.”

A DVTK decemberben menesztette Feczkó Tamás vezetőedzőt, akinek helyét Geri Gergely vette át. A miskolci együttes az utolsó helyen telel az NB I-ben, öt ponttal kevesebbet szerzett, mint a 11. helyen álló újonc Budafoki MTE. A diósgyőriek november kezdete óta nyolc bajnoki találkozójukból hetet elveszítettek, csak az Újpest ellen szereztek három pontot, amikor a lila-fehérek nem álltak ki a koronavírus miatt.

A Diósgyőr már december 28-án megkezdte a felkészülést.

DIÓSGYŐR
Felkészülés kezdete:
december 28.
Felkészülési mérkőzések
2021. január 9.: Diósgyőri VTK– Debreceni VSC (pontos helyszín és időpont később)
2021. január 16.: Diósgyőri VTK–Mezőkövesd Zsóry FC (pontos helyszín és időpont később)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik