Hivatalos, hogy a Körösladány és a Haladás sem indul az NB III-ban és a Magyar Kupában

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.07.16. 12:20
Az utánpótlás-nevelésre összpontosít mostantól a Körösladányi MSK (Fotó: Facebook/Körösladányi MSK)
Bő egy hónappal ezelőtt számoltunk be arról, hogy a Körösladány Medosz SK visszalépteti a labdarúgó NB III-as felnőttcsapatát. Most a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) versenybizottsága hivatalosan kizárta a csapatot.

„A Versenybizottság a Körösladányi MEDOSZ SK sportszervezet felnőtt csapatát a 2024/25. évi NB III. osztályú férfi felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokságból kizárja.”

„A Versenybizottság a Körösladányi MEDOSZ SK sportszervezet felnőtt csapatát a 2024/25. évi férfi felnőtt nagypályás labdarúgó Magyar Kupából kizárja.”

Mint beszámoltunk róla, júniusban rendkívüli vezetőségi ülést tartott a Körösladány Medosz SK. Az NB III-as klub itt határozott arról, hogy a jövőben kizárólag az utánpótlás-nevelésre helyezik a hangsúlyt, így a felnőttcsapat működése megszűnik.

„A Körösladányi MEDOSZ SK elnöksége a mai napon tartott elnökségi ülésén úgy döntött, hogy meghajol a körösladányi választópolgárok akarata előtt, és a 2024–2025-ös bajnoki évadban nem indít felnőttcsapatot, semmilyen osztályban. Az utánpótlás-nevelés szakmai feltételeit az egyesület biztosítja továbbra is! Köszönjük az elmúlt 13 év támogatását szurkolóinak, támogatóiknak! Új fejezet veszi kezdetét a Körösladány MSK életében” – olvasható a klub honlapján. A Körösladány a 4. helyen zárt az NB III Délkeleti csoportjában a mögöttünk hagyott idényben.

FRISSÍTÉS!

A Versenybizottság a Szombathelyi Haladást is kizárta az NB III-ból és a Magyar Kupából.

Mint ismert, az egyesület honlapján olvasható múlt heti közlemény szerint a múlt keddi nap volt Szántó Erzsébet ügyvezető igazgató utolsó „hivatali napja”, a taggyűlés pedig nem választott helyette új ügyvezetőt, így a cégnek jelenleg nincs hivatalos képviselője.

„Lemondott a felügyelőbizottsági tagságáról a többségi tulajdonos Haladás Marketing Kft. képviselője, Homlok Tibor is és az önkormányzat delegáltja, Unger Richard. Az Illés Akadémia delegáltja már korábban lemondott” – olvasható a haladas.hu-n.

A közleményben azt írták, a taggyűlésen egyértelművé vált, hogy a Szombathelyi Haladás Kft.-nek nincs már igazolt labdarúgója, s eldőlt az is, hogy a vállalat visszavonja az NB III-as nevezést. Ezt – mint a közleményben olvasható – „ideális esetben” a Haladás VSE vagy az Illés Akadémia kaphatná meg.

A Haladás az NB II előző idényében 14. lett, és épp bentmaradt, de a Magyar Labdarúgó-szövetség fellebbviteli licencadó bizottsága nem adta meg neki a másodosztályú licencet.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik