NB II: két játékos kölcsönbe távozott Angyalföldről

VARGA BALÁZSVARGA BALÁZS
Vágólapra másolva!
2024.06.24. 18:22
Uram János a következő idényt Békéscsabán tölti (Fotó: vasasfc.hu)
A labdarúgó NB II-ben legutóbb bronzérmes Vasas FC Sztojka Dominikot Budafokra, míg Uram Jánost Békéscsabára adta kölcsön.

 

Sztojka Dominik a nyári felkészülést Angyalföldön kezdte meg, fejlődése és a több játéklehetőség érdekében azonban a következő idényben Budafokon szerepel kölcsönben – közölte a Vasas a honlapján.

A 20 éves középpályás 2020 nyarán érkezett a Vasas Kubala Akadémia akkori U19-es csapatához, majd a 2021–22-es szezonban már a felnőttek között is bemutatkozhatott, aztán a Szolnoki MÁV ellen megszerezte első gólját tétmeccsen, és tagja volt az NB I-be feljutó Vasas keretének. A 2022–23-as idényt a kooperációs megállapodás értelmében az akkor még másodosztályú Dorogban szerepelt, ahol 25 bajnokin 4 gólt rúgott, míg az előző évadban összesen 10 alkalommal lépett pályára az NB II-ben, és egy-egy gólt és gólpasszt jegyzett angyalföldi játékosként.


Uram János szintén a Vasasnál kezdte meg a felkészülést az új idényre, de hasonló okokból a 2024–25-ös szezont volt csapatánál, a másodosztályba frissen feljutott Békéscsaba Előrénél tölti.

A szegedi nevelésű 23 esztendős kapus 2021 nyarán érkezett a fővárosiakhoz Békéscsabáról, s az előző három idényben összesen 54 alkalommal védte a Vasas kapuját. A 192 centiméter magas játékos a legutóbbi, 2023–2024-es szezonban 17 alkalommal állt a gólvonal előtt, és bár eleinte a bajnokságban a szakmai stáb neki szavazott bizalmat, Jova Levente idővel kiszorította a csapatból, így tavasszal csak két Magyar Kupa-meccsen kapott lehetőséget.


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A VASASNÁL
Érkezett: Ihrig-Farkas Sebestyén (BVSC-Zugló – kölcsönből vissza), Kapornai Bertalan (Mosonmagyaróvár – kölcsönből vissza), Kiss Ágoston (Tiszakécske), Lehoczky Roland (MTK – kölcsönbe, legutóbb Tiszakécske, kölcsönben), Pintér Filip (Szombathelyi Haladás), Puska Péter (FC Komarno – Szlovákia – kölcsönből vissza), Szilágyi Szabolcs, Szivacski Donát (mindketten Mezőkövesd Zsóry SE – kölcsönből vissza)
Távozott: Bakti Balázs (Puskás Akadémia – kölcsönből vissza), Litauszki Róbert (?), Papp Csongor (?), Szalay Szabolcs (ZTE FC – kölcsönből vissza), Sztojka Dominik (Budafoki MTE – kölcsönbe), Uram János (Békéscsaba 1912 Előre – kölcsönbe)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik