Nagyrozvágy nyerte meg a megszűnt csapatoknak kiírt Hátsó füves-kupát

CS. P.CS. P.
Vágólapra másolva!
2024.06.10. 12:46
A győztes Nagyrozvágy csapata
A Hátsó füves-kupa ünnepélyes díjkiosztóját a sátoraljaújhelyi Kazinczy Ferenc Múzeumban tartják, a múzeum kertjében az Európa-bajnokság idejére kinyit az ország legkulturáltabb szabadtéri futballbisztrója.

A hétvégén a bronzpárharc visszavágójával véget ért a Hátsó füves-kupa, a megszűnt zempléni és bodrogközi csapatoknak szervezett nagypályás kísérleti versenysorozat. A győztes Nagyrozvágy együttese a döntőben Bodrogolaszit múlta felül, a harmadik helyet Alsóberecki szerezte meg a Zempléni Főnix előtt. Részt vett még az ősszel indult kupasorozatban Györgytarló, Hercegkút, Hollóháza, Makkoshotyka, Mikóháza, Olaszliszka, Ricse és Tolcsva csapata.

A civil kezdeményezés célja volt, hogy minimális adminisztrációval, nevezési díj nélkül, kisebb mérkőzésszámmal lehetőséget biztosítson a régió évek óta feloszlott csapatainak a nagypályás játékra. A játékvezetőket a Magyar Labdarúgó-szövetség Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei igazgatósága biztosította. Az ünnepélyes díjkiosztót a sátoraljaújhelyi Kazinczy Ferenc Múzeumban tartják, az Európa-bajnoki döntő előtt, július 14-én, 19 órakor.

A Hátsó füves-kupa szellemi bázisának számító, korábban a Hátsó füves-kiállításnak otthont adó Kazinczy Ferenc Múzeum udvarán a németországi torna idején kulturális programokkal kísért meccsnézéseket szerveznek. A magyar válogatott Eb-mérkőzéseit nyilvános és ingyenes kertmozivetítés keretében lehet követni, a csoportmérkőzések során Benedek Szabolcs író, Sajó László költő, Varró Dániel költő és Péter László szociológus társaságában. A döntőt Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője kommentálja a helyszínen.

A sátoraljaújhelyi Kazinczy Ferenc Múzeum Eb-programjai

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik