A Budafok sem tudta megállítani a hazai pályán remeklő Soroksárt

BENDE BENCE GÁBORBENDE BENCE GÁBOR
Vágólapra másolva!
2024.04.21. 16:51
Soroksáron sem sikerült megszakítania pocsék idegenbeli sorozatát a Budafoknak (Fotó: Árvai Károly)
A labdarúgó NB II 29. fordulójában a Soroksár 3–1-re legyőzte a Budafokot. A hazaiaknak ezzel a három ponttal már biztosan nem kell aggódniuk a kiesés miatt, a XXII. kerületiek azonban még nem dőlhetnek hátra.

 

LABDARÚGÓ NB II
29. FORDULÓ
SOROKSÁR SC–BUDAFOKI MTE 3–1 (3–1)
Budapest, Szamosi Mihály Sporttelep, 400 néző. Vezette: Molnár Attila (Ország Péter, Vörös Dániel)
SOROKSÁR: Mergl – Króner, Say, Kékesi, Kaján – Tóth A. (Vass Á., 71.), Németh E. – Varga Z. (Köböl, 71.), Korozmán (Borbély B., 80.), Gálfi – Lovrencsics B. (Dragóner F., 87.). Vezetőedző: Lipcsei Péter
BUDAFOK: Gundel-Takács – Fekete M. (Németh M., 56.), Lorentz, Kalmár O., Horváth O. – Soltész I. (Elek B., 69.), Oláh B. – Zsóri D. (Pintér Á., 56.), Csonka A., Kovács D. (Szerető, a szünetben) – Vasvári Z. (Merényi, 69.). Vezetőedző: Dajka László
Gólszerző: Lovrencsics B. (17.), Gálfi (30., 35.), ill. Oláh B. (29.)
MESTERMÉRLEG
Lipcsei Péter: – Láttuk a múlt héten, hogy a Budafok legyőzte a Győrt, és tudtam, hogy jó és rutinos játékosok alkotják a csapatot. Ha egy kicsit pontosabbak vagyunk, a második félidőben hamarabb is eldönthettük volna a találkozót.
Dajka László: – Nem kezdtünk rosszul, de a bedobásoknál és a pontrúgásoknál olyan kavarodások voltak, amiket nem tudok hova tenni. Aki ilyen gólokat kap, és szép egyenlítő találat után összeesik, annak már nehéz megfordítania a mérkőzést.

ÖSSZEFOGLALÓ

A Budafok hazai pályán remek formának örvendhet, hiszen előző három meccsén a ETO FC Győrt, a Honvédot, valamint a Nyíregyházát is legyőzte. Idegenben azonban kevésbé szerepel jól a dél-budai csapat, ugyanis az elmúlt 11 bajnoki meccséből kilencet elveszített, kettőn pedig egy ponttal távozott. A Soroksár az elmúlt négy hazai bajnokiján 10 ponttal gazdagodott, így magabiztosan várhatta a vasárnapi ütközetet.

Óvatosan kezdtek a csapatok, de a 17. percben megtört a jég: Lovrencsics Balázs egy szöglet után volt eredményes, így előnyhöz juttatta a csapatát. Nem sokkal később Oláh Bálint rendkívül okos lövéssel 1–1-re módosította az állást.

Sokáig nem örülhettek a vendégek, egy perccel az egyenlítő találat után ugyanis Gálfi Norbert ugrott ki ziccerben, és a labdát higgadtan elgurította a kimozduló kapus mellett, majd a sárga-feketék tízese öt perccel később védhetetlen bombával kettőre növelte a XXIII. kerületiek előnyét. A 24 éves támadó kiváló formában van, az előző héten a Siófok kapuját is kétszer vette be.

A második félidőben már nem született több gól, így a Soroksár továbbra is remekel a saját közönsége előtt, míg a Budafok egyhuzamban a 12. idegenbeli bajnokiján maradt nyeretlen. 3–1

 

PERCRŐL PERCRE

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik