NB II: az MTK-tól és a Lokitól érkezett támadó a Pécshez

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2024.02.03. 19:11
Rácz Balázs a PMFC-ben folytatja pályafutását (Fotó: pmfc.hu)
Miknyóczki Ádám és Rácz Balázs a labdarúgó NB II-ben szereplő Pécsi MFC-ben folytatja pályafutását – számolt be róla a klub honlapja.

Megvan a 2024-es esztendő első két igazolása a Pécsi MFC-nél: a klub mindenben megállapodott a DVSC-vel és Rácz Balázzsal, akinek személyében utánpótlás-válogatott támadóval bővült a PMFC kerete, illetve Miknyóczki Ádámmal, akit vételi opció mellett nyárig kölcsönben szerződtettek az élvonalbeli MTK Budapesttől.

A 20 esztendős, pécsi születésű utánpótlás-válogatott Rácz Balázs a PMFC-ben pallérozódott, majd a Kozármisleny érintésével az FTC utánpótlásába került, ahonnan a Honvéd igazolta le. A felnőttek között 17 évesen mutatkozott be, kispesti színekben 3 bajnoki mérkőzésen játszva 3 gólt szerzett az NB III-ban, a Honvéd második együttesében. A támadó ezt követően is a fővárosi piros-feketék második csapatát erősítette, 15 bajnokin pályára lépve újabb 5 találatot jegyzett, tehetségével pedig felhívta magára a Loki figyelmét, így 2022 telén leigazolta őt az NB I-ben szereplő DVSC, ahol 4 alkalommal, az MTK, az Újpest, a Ferencváros és a Puskás Akadémia elleni összecsapások során kapott lehetőséget az élvonalban. Egy év múlva az NB II-ben a feljutásért küzdő Szeged-Csanád Grosics Akadémia labdarúgója lett, ahol kölcsönben játszva fél szezon alatt 10 másodosztályú mérkőzés alatt 3 gólt jegyzett.

Rácz Balázsra eközben a korosztályos válogatottakban is számítottak, az U18-as nemzeti együttesben 5-ször ölthette magára a címeres mezt, kétszer eredményes tudott lenni, később pedig 2 találkozón az U19-es válogatottban is lehetőséget kapott. A támadó legutóbbi félévét a DVSC kölcsönjátékosaként Kozármislenyben töltötte, ám betegség miatt ősszel csupán háromszor kezdőként, kétszer pedig csereként lépett pályára az NB II-ben. 

Nagyon jó érzéssel tölt el, hogy hazaigazolhattam Pécsre, ami minden tekintetben az otthonom. Itt születtem, itt él a családom és már kisgyermekként a PMFC-ben kezdtem el focizninyilatkozta a szerződéskötést követően Rácz Balázs. – Régóta dédelgetett álmom valósul meg azzal, hogy magamra ölthetem a felnőtt csapat mezét. Szeretnék minél előbb bemutatkozni a bajnokságban és a csapat segítségére lenni annak érdekében, hogy eredményesek legyünk a tavaszi szezonban. Igyekszem magamból kihozni a maximumot, mert szívügyem a PMFC!”

A második téli igazolás, Miknyóczki Ádám, akit vételi opció mellett nyárig kölcsönben szerződtettek a pécsiek az élvonalbeli MTK Budapesttől. A 21 éves szélső támadó kis megszakítással gyerekkorától kezdve a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián nevelkedett, ahol folyamatosan alapembere volt a kék-fehérek korosztályos együtteseinek, ezalatt pedig több bajnoki címnek is részese volt. Tehetségét a nemzetközi színtéren is megmutathatta, ugyanis a MTK együttesével több ízben is játszott az ifi BL-ben.

Az utánpótlásából felkerülve hamar bemutatkozott a Hungária körútiak NB III-as együttesében, 19 esztendősen pedig aláírhatta élete első profi szerződését. Pályafutása újabb mérföldkövéhez 2022. januárjában ért el, amikor a Mezőkövesd ellen debütált az NB I-be, majd pályára lépett még a ZTE, az FTC, illetve kétszer a DVSC ellen. A támadó fiatal kora ellenére eddig összesen 6 NB I-es, 7 NB II-es és 37 NB III-as bajnokit, valamint 4 kupameccset tudhat maga mögött, főbb erényeit, vagyis gyorsaságát, bátorságát és párharcerős játékát tavasztól pedig piros-feketében kamatoztathatja.

Nagyon örülök, hogy csatlakozhattam a PMFC-hez – fogalmazott a pécsiek honlapjának a 21 éves Miknyóczki Ádám. – A csapattársak az első pillanattól szívélyesen fogadtak, így a beilleszkedéssel nem lesz gond. Minden adott ahhoz, hogy csak a futballra koncentráljak, szóval nagyon várom már a bajnoki rajtot. Szeretném minél rövidebb időn belül beverekedni magam a kezdőbe, és igyekszem segíteni a csapatot, hogy megtartsuk a mostani helyezésünket, vagy akár még feljebb lépjünk tavasszal a tabellán."

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A PÉCSI MFC-NÉL
Érkezők: Miknyóczki Ádám (MTK – kölcsönbe), Rácz Balázs (DVSC)
Távozók: Gyurkits Gergő (Paks –  kölcsönből vissza onnan BFC Siófok, kölcsönbe), Hornyák Marcell (?), Svedjuk Alex (ukrán-magyar, BFC Siófok – kölcsönbe)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik