NB II: döntetlent játszott a Nyíregyháza a dél-koreai korosztályos válogatottal

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2024.01.19. 19:03
A Nyíregyháza gól nélküli döntetlent játszott a dél-koreai U23-as válogatottal (Fotó: nyíregyhazaspartacus.hu)
A labdarúgó NB II-ben éllovas Nyíregyháza döntetlent játszott a dél-koreai U23-as válogatottal. Emellett a klub bejelentette, hogy két játékosa is távozik: Németh Barnabás kölcsönben a Siófoknál folytatja, míg Paku Rolanddal szerződést bontott a csapat.

A 21 éves Németh Barnabás 2023 szeptemberében érkezett Nyíregyházára. Az idényben öt másodosztályú bajnokin szerepelt mindössze 58 percet, de ennyi idő alatt is két gólig és egy gólpasszig jutott. Németh szerezte a Nyíregyháza eddigi utolsó tétmérkőzésén, a Siófok elleni bajnoki utolsó gólját. A Nyíregyháza a több játékperc és a fejlődés reményében nyárig kölcsönbe adja fiatal csatárát a Siófokhoz.

A Nyíregyháza a honlapján közli azt is, hogy Németh mellett távozik Paku Roland is, akivel a klub közös megegyezéssel bontotta fel a nyáron lejáró szerződését. A 30 éves védekező középpályás 2022-ben szenvedett előbb fej-, majd térdsérülést. A műtét után újabb beavatkozásra volt szükség, azonban 2023 nyarán így is meg tudta kezdeni a felkészülést a csapattal. Később ismét megsérült, ami újabb operációt hozott magával. A felek úgy döntöttek, hogy közös megegyezéssel szerződést bontanak.

Az NB II éllovasa a keretet érintő változások mellett folytatta felkészülését, péntek délután a dél-koreai U23-as válogatottal mérkőzött meg Törökországban. Mindkét gárda előtt adódtak lehetőségek, gól azonban nem született egyik oldalon sem. A Nyíregyháza tehát a harmadik felkészülési mérkőzésén is veretlen maradt, ezúttal egy olimpiai selejtezőre készülő válogatott ellen. Külön öröm, hogy bemutatkozhatott a frissen igazolt Beke Péter is.

Felkészülési mérkőzés
Nyíregyháza (NB II)–Dél-Korea U23 0–0
Nyíregyháza: Bese (Dala, 60.) – Baki, Alaxai, Gengeliczki, Gresó (Farkas B., 60.), Sigér Á. (Toma, 60.), Vass P. (Kesztyűs, 60.), Nagy B.(Kovácsréti, 60.), Beke (Myke Ramos, 60.), Oláh B. (Pataki, a szünetben; Géresi, 60.), Herjeczki (Nagy D., 60.)
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik