NB II: az egykor az Ajaxnál is dolgozó szakember lett a PMFC sportigazgatója

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.15. 12:32
null
Jámbor László (jobbra) a PMFC új sportigazgatója (Fotó: pmfc.hu)
Jámbor László lett a labdarúgó NB II-ben szereplő Pécsi MFC új sportigazgatója, míg három játékos távozott a klubtól – számolt be róla a klub honlapja.


A pécsi klub sikeresen megállapodott az ősszel őket tanácsadóként segítő Jámbor Lászlóval, aki ezentúl sportigazgató lesz a PMFC-nél.

A korábbi profi kosárlabda játékos, a 75 éves Jámbor László több mint három évtizede dolgozik a labdarúgásban, teljesítménynövelésért felelős szakemberként és erőnléti edzőként. A 90-es években a holland Ajaxnál Leo Beenhakker és Louis van Gaal mellett tevékenykedett, sikeres időszakot töltött az akkoriban Bajnokok Ligája- és UEFA Kupa-győztes amszterdami együttesnél. Hollandián kívül később dolgozott a szaúdi válogatottnál, majd 2005–2006-ban Debrecenben, utána a francia AS Monacónál, illetve az Egyesült Arab Emírségekben, Törökországban, Üzbegisztánban, valamint Grúziában.

A szakember 2008 és 2009 között az MLSZ futballfejlesztési igazgatója volt, továbbá a válogatottnál asszisztensedző. Jámbor László korábban a világ számos elismert edzőjével dolgozott együtt– Leo Beenhakker és Louis Van Gaal mellett olyan kiváló trénerek munkáját is segítette, mint Morten Olsen, Ronald Koeman, Bölöni László, Erwin Koeman és Sota Arveladze.

Az eddigi sportigazgató, Tóth Attila is tavaszig biztosan marad a pécsiek kötelékében, ő játékosmegfigyelői munkakörben tevékenykedik a továbbiakban.

További változás, hogy három játékos távozott a PMFC-tól. A klub közös megegyezéssel szerződést bontott Hornyák Marcellel, Gyurkits Gergő visszatért a Pakshoz (onnan pedig kölcsönbe Siófokra igazolt), végül meghosszabbították Svedjuk Alex lejáró szerződését, aki viszont tavasszal kölcsönben a BFC Siófoknál folytatja pályafutását.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A PÉCSI MFC-NÉL
Érkezők:

Távozók:Gyurkits Gergő (Paks– kölcsönből vissza, onnan Siófok, kölcsönbe), Hornyák Marcell (?), Svedjuk Alex (Siófok – kölcsönbe)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik