NB II: megállás nélkül gyűjtik az ereklyéket a pécsi öregfiúk

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2023.11.24. 12:35
null
Az öregfiúk meg szeretnék tölteni az új létesítményt tradícióval és történetekkel (Fotó: PMSC öregfiúk)
Címkék
Az új pécsi stadionra még várni kell, a PMSC Öregfiúk Egyesületének tagjai azonban mit sem veszítettek kezdeti lelkesedésükből: továbbra is szorgosan gyűjtik a városi futballhoz köthető ereklyéket, hogy ha elkészül az új létesítmény, akkor azt megtöltsék tradícióval és történetekkel.

Szomorú, de igaz: az elmúlt időszakban parkolópályára került az a tervezet, amelyet minden pécsi futballrajongó a szívén viselt. A jelenleg az NB II-ben szereplő PMFC-nek új, modern stadion kellene, ami nemcsak a mindenkori labdarúgókat szolgálja ki tökéletesen, hanem a régmúlt sikereinek is méltó emléket állít – derült ki a Bama.hu csütörtöki cikkéből.

Ennek apropóján a KTCHN rendezvényházban gyűltek össze a PMSC Öregfiúk Egyesületének képviselői, hogy megmutassák az eddig sikeresen begyűjtött ereklyéket. Az eseményen elhangzott, a felbecsülhetetlen értékű kincsek már kiállításra készen várják, hogy elfoglalhassák méltó helyüket a klub leendő otthonában.

„A múzeum ötlete régóta megvan, amit az új stadionban kellene elhelyezni – mondta a rendezvényen Mészáros Ferenc, a PMSC Öregfiúk Egyesületének elnöke, aki arról is beszélt, hogy a céljuk még mindig ugyanaz, vagyis a PMFC jövőbeni stadionjában közösségi teret szeretnének kialakítani. – Mostanra már lenne is mit elhelyezni, s folyamatosan dolgozunk azon Réfi Gábor vezetésével, hogy tovább duzzadjon a gyűjtemény” – tette hozzá Mészáros Ferenc.

Egyelőre azonban legfeljebb csak arra lesz lehetősége az egyesületnek, hogy az idősebb Dárdai Pál Labdarúgó Edzőközpontban helyezzen el néhányat az ereklyék közül, hiszen ott nincs elegendő hely arra, hogy igazi, a pécsi labdarúgás múltjához méltó múzeumot hozzanak létre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik