Honvéd: „Ha a Burnleynek sikerült feljutnia az élvonalba a saját stílusával, nekünk miért ne sikerülhetne?!”

Vágólapra másolva!
2023.07.27. 08:13
null
Pinezits Máté (Fotó: Balogh Dávid/Honvéd)
Az idénnyitó sajtóbeszélgetésen elhangzott az, amit Kispesten a kiesés óta hangoztatnak: a Honvédnál nem lehet más a cél, mint az azonnali feljutás, immár Pinezits Máté edzői irányításával.

Néhány nap és elkezdődik az új bajnoki idény az NB II-ben. A másodosztályú csapatok sorába tartozik immár az élvonaltól májusban búcsúzó Budapest Honvéd is, és a kispesti klub szerdán sajtótájékoztató keretében számolt be az együttest érintő nyári változásokról, az elérendő célokról.

„Új fejezet kezdődik a klub életében – mondta Fehér Péter szakmai igazgató. – Elsősorban azt kell tudatosítanunk mindenkiben, hogy nincs két Honvéd, az akadémia és a felnőttcsapat együtt alkot egészet. A kiesést követően tizenkilenc játékos távozott, helyükre egy-két rutinos labdarúgótól eltekintve akadémisták érkeztek, és a vezetőedzőnk is házon belülről jött. Ugyan egyértelműen a fiatalokra építjük az együttest, de rutinos, idősebb játékosok nélkül lehetetlen eredményt elérni. Ebben lehet nagy segítségünkre Tomás Tujvel, Ivan Lovric, Kálnoki-Kis Dávid vagy éppen Holman Dávid. A célunk természetesen nem lehet más, mint az azonnali visszajutás az NB I-be. Tisztában vagyunk azzal, hogy az NB II-ben más stílusban játszanak, de… Ha az angol Burnleynek sikerült feljutnia a Premier Leauge-be a saját stílusával, nekünk miért ne sikerülhetne?”

Nem csupán a játékoskeret, a szakmai stáb is kicserélődött a nyáron Kispesten: a 39 éves Pinezits Máté kapott bizalmat az első csapatnál.

„Nem mondhatom, hogy könnyű felkészülésen vagyunk túl – mondta az új szakvezető.  – Az akadémistákkal kezdtük el a munkát júniusban, s menet közben csatlakoztak hozzánk a rutinosabb játékosok. Igazából csak az utolsó héten vált teljessé a keretünk. Ugyanakkor pozitívum, hogy rendkívül jó felfogásban dolgozott mindenki. Hogy mennyire sikerült ennyi idő alatt egységessé tenni a gárdát, már a hét végén kiderülhet. Nekünk kell irányítanunk a meccset, azért is, mert az elvárás egyértelműen a feljutás kiharcolása.”

A Budapest Honvéd a bajnokság nyitányán, vasárnap 19 órakor Csákváron lép pályára.

NB II, 1. FORDULÓ
Július 30., vasárnap

17.30: Nyíregyháza Spartacus–BFC Siófok
17.30: BVSC–Szombathelyi Haladás
17.30: Gyirmót FC Győr–ETO FC Győr
19.00: Vasas FC–Budafoki MTE
19.00: Aqvital FC Csákvár–Budapest Honvéd
19.00: Pécsi MFC–Credobus Mosonmagyaróvár
19.00: FC Ajka–Soroksár SC
19.00: Kazincbarcika–Szeged-Csanád GA
19.00: Kozármisleny–Tiszakécskei LC

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik