ETO FC: Priskin vasárnap utoljára ölti magára a zöld-fehér mezt

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2023.05.18. 16:33
null
Fotó: eto.hu
A labdarúgó NB II-ben szereplő ETO FC a hivatalos honlapján bejelentette, hogy a Csákvár elleni vasárnapi bajnokin szerepel utoljára a zöld-fehérek mezében Priskin Tamás.


A győriek honlapja megemlíti, hogy a 63-szoros válogatott támadó 2003 áprilisában mindössze 16 évesen mutatkozott be a bajnokságban. Három évvel később a Premier League-be feljutó Watford szerződtette.

Angliában még a Preston, az Ipswich, a QPR, a Swansea és a Derby County csapatában is játszott. Később az orosz Alanyija Vlagyikavkaz, az izraeli Maccabi Haifa, az osztrák Austria Wien is szerződtette. 2014-ben visszatért az ETO-hoz, de 2015-től a szlovák Slovan Bratislava, majd 2017-től a Ferencváros alkalmazásában állt. Ezután rövid kitérőt tett a Haladáshoz, végül 2020-tól egészen mostanáig újra Győrben futballozott.

„A magyar válogatottban Priskin 2005 augusztusában mutatkozott be Argentína ellen – írja az eto.hu. – Legsikeresebb válogatott sorozata 2006 végére, 2007 elejére tehető, amikor sorozatban öt mérkőzésen is gólt szerzett. Sohasem feledjük 2015. november 15-ét, hiszen Norvégia elleni fantasztikus bombájának is köszönhetően 44 év után újra Európa-bajnokságon szerepelhetett nemzeti csapatunk, ahol Priskin Tamás is pályára lépett. Klubunk az egykori bajnokaink köszöntése mellett a vasárnap (május 21.) 19.45-kor kezdődő, Csákvár elleni meccsen ünnepélyes keretek között köszön el a legendás játékostól. Szeretettel várjuk szurkolóinkat, hogy együtt ünnepeljük Priskin Tamást az utolsó mérkőzésén!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik