NB II: újabb testvérpár a Szigetszentmiklós keretében

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.30. 18:36
A saját utánpótlásából erősít a labdarúgó NB II-ben szereplő Szigetszentmiklósi TK. A klub szerződést kötött az U21-es csapat három tehetséges játékosával, akik már a felnőtt kerettel végzik a felkészülést.

A klub honlapja számolt be róla, hogy Kozma Milán nyáron csatlakozott az U21-es csapathoz és remekül teljesített az elmúlt félévben. A középpálya közepén bevethető játékos háromszor volt eredményes az ősszel saját korosztályában, a téli felkészülést pedig már a felnőtt kerettel kezdte meg. Kozma Milán nyáron csatlakozott az U21-es csapathoz és remekül teljesített az elmúlt félévben. A középpálya közepén bevethető játékos háromszor volt eredményes az ősszel saját korosztályában, a téli felkészülést pedig már a felnőtt kerettel kezdte meg.

„Nagyon örültem, mikor közölték velem az új kihívást – mondta a fiatal játékos a klub honlapján. – Az a célom, hogy profi futballista legyek, ezért nagyon boldog vagyok, hogy az első keretbe kerültem. Itt sokkal gyorsabb a játék és folyamatosan koncentrálni kell, nem lehet kihagyni egy pillanatra sem. Elsősorban támadó középpályásként játszom, de ha védekező középpályásként kapok lehetőséget, akkor azon a poszton teszek meg mindent a csapatért. Szeretnék bemutatkozni tétmeccsen, ez a legfőbb célom.”

Földi Máté és Földi Szabolcs szintén nyáron kerültek az U21-es együtteshez. Földi Máté csatárként 22 gólt szerzett az ősszel, Földi Szabolcs balhátvédként két alkalommal volt eredményes.

„Egyik legfontosabb célom, hogy a helyzetkihasználásomat százszázalékosra fejlesszem – mondta Földi Máté a klub honlapján. – Szeretnék bemutatkozni majd és nagyon jó lenne tavasszal megszerezni az első felnőtt bajnoki gólom, már csak azért is, mert támadóként a gólszerzés a kötelességem. Nagyon pozitív dolog, hogy ikrekként szerepelünk a csapatban, hiszen így folyamatosan tudjuk egymást segíteni. Annak ellenére, hogy nem egy poszton játszunk, rendszeresen kikérjük egymás véleményét egy-egy szituációról.”

„Azért is jó, hogy ketten vagyunk, mert a páros gyakorlatoknál is összeszokottabban mozgunk – mondta az ikerpár másik tagja, Földi Szabolcs. – A meccseken is származik belőle előnyünk, hiszen egy pillantásból tudjuk, hogy mire gondol a másik. Máté sok gólt szerzett ősszel; speciális családi gólörömünk ugyan nincsen, de abból szokás lett, hogy ilyenkor hátulról előre kiabálok, hogy „Bravó, öreg!"

Érdekesség, hogy a szerb Szlobodan Jakovljevics és Ivan Jakovljevics után Földiék a második ikerpár a szigetszentmiklósiak keretében.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A SZIGETSZENTMIKLÓSI TK-NÁL
Érkezők: Földi Máté, Földi Szabolcs, Kozma Milán (mind az U21-es csapatból), Majoros Árpád (BKV Előre), Mészáros László (szabadon igazolható, legutóbb Békéscsaba Előre), Vágó Levente (Zalaegerszegi TE FC)
Távozik/távozhat: Nagy János (Újpest FC – kölcsönből vissza)
Kiszemeltek: Hullám Attila (Paksi FC), Petrók Viktor (Nagyatád)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik