Tepszics Ignác régóta tudja, kik száműzték az NB II-be az FTC-t

Vágólapra másolva!
2008.09.19. 12:47
Az írásbeli ítélet kézhezvételéig titokként kezeli a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) a licencadó testület névsorát, pedig úgy tűnik, egyáltalán nem titkosak a nevek. Az élvonalból száműzött Ferencváros korábbi cégvezetője, Tepszics Ignác állítja: valamennyi döntési helyzetben lévő bizottsági tagnak megfelelő jogosítványa volt. A Nemzeti Sportnak a bizottság egyik tagja is nyilatkozott.
Tepszics Ignác tudja, kik zárták ki a Ferencvárost
Fotó: NS-archív
Tepszics Ignác tudja, kik zárták ki a Ferencvárost
Tepszics Ignác tudja, kik zárták ki a Ferencvárost
Fotó: NS-archív
Tepszics Ignác tudja, kik zárták ki a Ferencvárost

Újabb Örkény-műbe illő abszurd eset az Üllői úton: Tepszics Ignác a Ferencváros labdarúgócsapatát működtető zrt. korábbi sportigazgatója régóta ismeri azoknak a nevét, akik kizárták az élvonalból a csapatot, csakhogy tőle eddig senki sem kérdezte a neveket…

Elmondása szerint ott hever az íróasztala fiókjában a lista, melynek nyilvánosságra hozataláért már régóta harcot folytat az FTC Pártolói Egyesülete.

„Tőlem soha senki sem kérte, mondjam el, kik hozták meg a döntést – mondta a Nemzeti Sportnak Tepszics Ignác. – Nem volt ez titok soha az Üllői úton… A probléma csupán az, hogy Norvégiába nem hoztam magammal azt a papírt. Ha jól emlékszem, valamennyien civilek voltak, akik az MLSZ felkérésére kerültek a testületbe.”

Tepszics Ignác nem tudott nevekkel szolgálni, ám rövid nyomozás után a Nemzeti Sport rátalált a tagok egyikére, a vidéki nagyvárosban jogászként dolgozó P. Szilárdra, aki elismerte, részt vett a testület munkájában a Fradi licenckérelmét tárgyaló időszakban.

Mára messze került a labdarúgástól, de megerősítette, ismeretei szerint valamennyi tag megfelelt a licencadó testülettel szemben támasztott követelményeknek, előírásoknak. A Fővárosi Ítélőtábla ítéletét nem kívánta kommentálni, s mert tiszta a lelkiismerete, egyáltalán nem tart a névsor nyilvánosságra kerülése esetén a szurkolói atrocitásoktól.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik