Az Újpest fegyelmit kezdeményez az MLL ellen

Vágólapra másolva!
2007.01.09. 17:51
Mivel a Magyar Labdarúgóliga nem fizette ki az Újpest FC megillető 25 millió forintot, a lila-fehérek ügyvezetője, dr. Dányi Szilárd fegyelmi eljárást kezdeményezett a szervezet, valamint annak vezetője, Tepszics Ignác ellen.
dr. Dányi Szilárd
dr. Dányi Szilárd
dr. Dányi Szilárd
dr. Dányi Szilárd

Kedden fegyelmi eljárást kezdeményezett az Újpest FC a Magyar Labdarúgóliga, valamint annak elnöke, Tepszics Ignác ellen - adta hírül a lila-fehérek hivatalos honlapja.

Dr. Dányi Szilárd, az Újpest ügyvezetője dr. Retteghy Istvánhoz, az MLL fegyelmi bizottságának elnökéhez írt levelében azzal indokolta a fegyelmi eljárást, hogy a liga még mindig nem utalta át a lila-fehéreknek a 25.000.000+ÁFA jutalmat, amely az együttest megilleti az előző bajnokságban elért második helyéért.

Az Újpest 2006. szeptember 11-én elküldte a számlát a ligának, és a lila-fehérek kérték, hogy ezt nyolc napon belül egyenlítsék ki, de ezt az MLL a mai napig nem teljesítette.

Az üggyel – mivel elmaradt a rendezés – a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöksége is foglalkozott, és 2006. november 30. napján 331/2006. számon azt a határozatot hozta, amely szerint a Magyar Labdarúgóliga köteles a helyezési díjakat az érintett csapatoknak – köztük sportszervezetünknek is – a határozat kézhezvételét követő 7 napon belül kifizetni.

A Fegyelmi Szabályzat 6. § (2) bekezdése c., pontja és a (3) bekezdés a., pontja kimondja, hogy a sportszakember, illetve a sportszervezet fegyelmi vétséget követ el többek között akkor, ha a MLSZ határozatait, döntéseit nem hajtja végre.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik