DVTK: rá senki sem számított, megtudtuk, ki lesz az új vezetőedző – NS-infó

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2024.02.14. 11:20
Radenkovics lesz a DVTK új vezetőedzője (Fotó: archív)
Címkék
A Nemzeti Sport értesülése szerint a Diósgyőrben a 2013-2014-es és a 2014–2015-ös idényben másodedzőként dolgozó Vladimir Radenkovics lesz a DVTK új vezetőedzője.

 

 

Délelőtt érkezett a DVTK-tól a meghívó, hogy 14 órakor sajtótájékoztatón jelentik be a csapat új vezetőedzőjét. Mint ismeretes, a klub a tavaszi szezonnyitó előtt váltotta le a korábbi szakvezetőt, Kuznyecov Szergejt, aki egy szurkolói fórumon nyilvános szóváltásba keveredett a klub vezetőivel. Az idei három bajnokin Simon Miklós ült a DVTK kispadján megbízott edzőként, akivel egy pontot szerzett a csapat.
 

A napokban több forrás is arról számolt be, hogy Máté Csaba az első számú esélyes a DVTK kispadjára azok után, hogy vasárnap a helyszínen tekintette meg a csapat Újpest FC elleni mérkőzését, ám úgy tudjuk, noha volt tárgyalás a szakemberrel, nem rá esett a választás. 
 

Korábbi hírünkben már jeleztük, hogy információink szerint külföldi edző érkezését jelenthetik be a mai sajtótájékoztatón. Jó eséllyel egy olyan szerb szakember jöhet, aki már dolgozott korábban Magyarországon. 
Azóta megtudtuk, a 46 éves Vladimir Radenkovicsról van, szó, aki 2013 és 2015 között másodedzőként már dolgozott Diósgyőrben (Tomiszlav Szivics egyik segítője volt – a szerk.). Később a szlovák Slovan, a ciprusi Apollon, az izraeli Maccabi Tel-Aviv, legutóbb pedig a szerb Crvena zvezda másodedzője volt, utóbbi klubnál a jelenleg az FTC vezetőedzőjeként dolgozó Dejan Sztankovics egyik pályaedzője volt. 

Vezetőedzőként eddig egy megbízatása volt, a szerb Radnicskit irányította 2021-ben 17 meccsen, illetve dolgozott a szerb U21-es válogatott szakvezetőjeként is és tagja volt a 2015-ben U20-as világbajnokságot nyerő szerb korosztályos válogatott szakmai stábjának is.   

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik