Felkészülés: az ETO a DAC, a Kecskemét a Tatabánya ellen maradt alul, a DVSC hatgólos meccset nyert meg

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.10.12. 13:31
A Kecskemét meglepetésre kétgólos vereséget szenvedett a Tatabánya vendégeként (Fotó: kecskemetite.hu)
Három felkészülési mérkőzést rendeztek szombaton kora délután: a labdarúgó NB I-ben szereplő ETO FC Győr hazai pályán, a Kecskeméti TE idegenben maradt alul. Előbbit a szlovák élvonalbeli Dunaszerdahely, utóbbit az NB II-ben szereplő Tatabánya győzte le kétgólos különbséggel. A játéknap harmadik meccsén a Debrecen gólgazdag meccsen múlta felül az NB II-es Békéscsabát.

Az ETO FC Győr hiába lőtt jóval többet kapura, már a szünetben kétgólos hátrányban volt hazai pályán a Dunaszerdahely ellen. A második félidő elején Bánáti Kevin ugyan hamar szépített, de később a dunaszerdahelyi Alejandro Mendez megszerezte második gólját is a találkozón – és ezzel visszaállította a csapatok közötti kétgólos különbséget, s egyben ki is alakította a 3–1-es végeredményt. 

ETO FC Győr–Dunaszerdahelyi AC (szlovákiai) 1–3 (0–2)
ETO: Petrás – Albion (Kröhn, 71.), Kasa (Bitri, 71.), Krpics (Szépe, 71.), Boldor (Héctor, 71.), Vianna (Stefuli, 71.) – Anton, Skvarka (Vingler, a szünetben), Diarra (Szahli, 71.), Bumba (Bánáti, a szünetben) – Krivokapics (Benbuali, 71.). Vezetőedző: Borbély Balázs
DAC: Popovics (Kalcasz, 80.) – Koncz (Majer, a szünetben), Kacsaraba, Ortiz – Yapi, Bernát (Jencus, 66.), Tuboly (Udvaros, 80.), Mendez – Bassey (Zaprazny, 66.), Szendrei (Almási, a szünetben), Trusa (Brnula, 80.). Vezetőedző: Xisco Muňoz.
Gólszerző: Bánati (48.), ill. Mendez (19., 69.), Trusa (45+1.)

A másik kora délutáni találkozón a gól nélküli első félidő után az NB II-es Tatabánya a hajrában két gólt is szerzett az addig nagy mezőnyfölényben futballozó, és sok helyzetet elpuskázó Kecskemét ellen, így meglepetésre 2–0-ra megnyerte a találkozót.

Tatabánya–Kecskeméti TE 2–0 (0–0)
KTE, 1. félidő: Kersák – Nagy K., Szabó A., Vágó, Belényesi – Zeke, Zsótér, Meszhi, Montiel – Berki, Lukács D. Csere: Varga B., Rjaskó, Papp M., Katona L., Kovács K., Kotula, Vattay, Bocskay, Pálinkás. Vezetőedző: Szabó István
Gólszerző: Katona K. (70.), Árvai D. (75.)

A nap harmadik felkészülési mérkőzésén a Debrecen már 13 perc játék után előnyben volt az NB II-es Békéscsaba ellen, köszönhetően Bárány Donát 11-esből szerzett góljának. A szünet előtt egyenlített a Békéscsaba Vólent Róbert révén, a második játékrészben pedig elkezdtek potyogni a gólok: a DVSC klubhonlapjának tájékoztatása szerint a félidő gyors gólváltással indult, Szuhodovszki Soma góljára 11-esből Vólent válaszolt, majd szintén büntetőből Szuhodovszki is duplázni tudott. A 4–2-es végeredményt a fiatal Kaye Shedrach állította be.

DVSC–Békéscsaba 4–2 (1–1)
DVSC: Megyeri – Sztojkovics, Kocsis G., Pellumbi, Ferenczi – Braga, Szuhodovszki, Szenaga, Dzsudzsák – Domingues, Bárány. Csere: Pálfi, Dreskovics, Sain, Shedrach, Lénárt, Silué, Szécsi, Polozsij, Lagator. Vezetőedző: Máté Csaba
Gólszerző: Bárány (13. – 11-esből), Szuhodovszki (53., 70. – a másodikat 11-esből), Shedrach (90.), ill. Vólent (36., 56. – a másodikat 11-esből)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik