Edzői utasítás Matheus Saldanhának: Legyél kíméletlen a kapu előtt!

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2024.10.01. 09:09
Saldanha (balra) harmadik gólja (Fotó: Szabó Miklós)
Ha így folytatja, rövid időn belül újabb közönségkedvenc születik az Üllői úton. A szeptember elején a szerb Partizantól szerződtetett brazil Matheus Saldanha a Puskás Akadémia ellen tizenhat perc leforgása alatt, csereként beállva szerzett mesterhármast – vajon melyik gólja tetszett neki leginkább?

– Becserélését követően másfél perc alatt gólt lőtt. Szerencse, tudás, tapasztalat?
– Amikor a pálya szélén vártam a becserélésemet, Pascal Jansen vezetőedző odalépett hozzám, és utolsó útravalóként annyit mondott, legyek igazi csatár, legyek kíméletlen a kapu előtt! – válaszolta lapunknak Matheus Saldanha, a Ferencváros brazil csatára, aki a Puskás Akadémia ellen vasárnap 3–0-ra megnyert mérkőzésen a 63. percben lépett pályára, majd a 65., a 77. és a 81. percben gólt lőtt. – Tudtam, ha helyzetbe kerülök, nem hibázhatok.

– Egyik gólja sem volt könnyű, az első és a harmadik kifejezetten szép mozdulat után született meg. Melyik volt a legnehezebb?
– Talán a harmadik. Nagyon kevés helyem volt, igazából a kaput sem láttam, csak éreztem, hogy merre van. Az öltözőben a lefújást követően néhányan azzal viccelődtek, nem is gondolták volna, hogy lehet ilyen gólt szerezni. Megmutattam, hogy igenis lehet! Egyébként pedig nem szeretek különbséget tenni gól és gól között. A legfontosabb, hogy győztünk és továbbra is hibátlanok vagyunk a bajnokságban.

– Gyakran ért el mesterhármast eddigi karrierje során?
– Életem első triplája volt a mostani. Felkészülési mérkőzésen évekkel ezelőtt szereztem már három gólt, ám tétmeccsen még soha. Remélem, nem a vasárnapi volt az utolsó ilyen mutatványom… Különleges este volt, talán érthető volt, hogy a lefújást követően fülig ért a szám.

– Ha már ünneplés: góljait követően egyaránt a játékoskijáró felőli lelátórész elé szaladt, ahol széttárt karral állt, majd meghajolt, sőt integetett is. Lehet tudni, hogy kinek?
– Azon a részen ült a menedzserem és a személyi edzőm, nekik integettem. Rengeteget köszönhetek nekik. Korábban beszéltem róla, hogy a személyi edzőm a nap huszonnégy órájában rendelkezésemre áll, bármi segítségre van szükségem, ő ott van. Évek óta mellettem van, gondoskodik az étrendemről, bár erre a Ferencvárosnál is külön odafigyelnek. Nekem valóban csupán a pihenésre, edzésre és a meccsekre kell koncentrálnom.

– Lapunknak adott első interjújában azt mondta, húsz-huszonöt gólt tervez az idényre a Fradiban. Ha így halad, könnyen meglehet.
– Tisztában vagyok vele, lesznek olyan időszakok, amikor kifelé pattan a labda, de a húsz-huszonöt gólt továbbra is teljesíthetőnek tartom. Különösen, hogy az eddigi négy ferencvárosi tétmeccsem után már hatnál járok. Remekül érzem magam a klubnál, a ennél jobb helyre nem is kerülhettem volna, úgy érzem, sok szép siker vár még ránk.

– Érzi, hogy közönségkedvenc lehet az Üllői úton? Vagy talán máris az…
– Ezzel nem foglalkozom. Csatár vagyok, a gólszerzés a feladatom. A szurkolók azért jönnek ki a stadionba, hogy jó futballt lássanak, szép gólokat, én csak próbálom a legjobbamat nyújtani.

– Pascal Jansen úgy fogalmazott, erőnlétileg nincs még olyan állapotban, hogy kilencven percet végig a pályán töltsön. Mikor érkezhet el ez a pillanat?
– Ezt majd a szakmai stáb eldönti. Nyilvánvalóan folyamatosan egyeztetünk, az adatok alapján ők is látják, milyen állapotban vagyok, és ha úgy ítélik meg, elérkezett a pillanat, akkor a kezdőcsapatban kapok helyet.

– Ez akár már a csütörtöki, Tottenham elleni Európa-liga találkozón is megtörténhet?
– Meglátjuk. Az biztos, hogy kőkemény mérkőzés vár ránk az angol csapat ellen, a sorozat egyik legnehezebb összecsapása következik. De… Az önbizalmamnak biztosan nem tett rosszat a vasárnapi győzelem. Ha a Tottenham ellen sikert akarunk elérni, maximális odafigyelésre lesz szükség, mindenkinek a legjobbját kell nyújtania. Csak így lehetünk eredményesek!

LABDARÚGÓ NB I
8. FORDULÓ
Ferencvárosi TC–Puskás Akadémia FC 3–0 (0–0)
Budapest, Groupama Aréna, 11 767 néző. Vezette: Bogár
Gólszerző: Saldanha (65., 77., 81.)

ONLINE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

EURÓPA-LIGA, ALAPSZAKASZ
2. FORDULÓ
Csütörtök
18.45: Ferencvárosi TC–Tottenham Hotspur (angol) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik