Szlovák kapust igazolt a Győr – hivatalos

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.08.08. 16:57
Samuel Petrás Győrben folytatja (Fotó: eto.hu)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Győr bejelentette, hogy két évre szerződtette Samuel Petrást.

A Győr a hivatalos oldalán jelentette be, hogy leigazolta Samuel Petrást. A 25 éves szlovák kapus az FK Rajecben kezdett játszani, majd 2010-ben Zsolnára került. 2020-ban debütált az élvonalban, 2022-ben kölcsönben a dunaszerdahelyi DAC-hoz igazolt, egy évvel később pedig véglegesen is aláírt. A 2022–2023-as idényben a Fortuna Liga legjobb kapusának választották.

„Nagyon örülök, hogy az ETO-család tagja lehetek. Egy nagy tradíciókkal rendelkező klubhoz érkeztem, amely egyértelműen az élvonalba tartozik. Boldog vagyok, hogy egy erősebb bajnokságban próbálhatom ki magam, ahol komoly tapasztalatokra tehetek szert. Bízom benne, hogy ki tudjuk szolgálni a szurkolóinkat, és minél nagyobb számban látogatnak ki a meccseinkre, és együtt ünnepelhetjük majd a győzelmeket, hiszen fontos részei a csapatnak” idézi Samuel Petrást a klub honlapja.

Steven Vanharen sportigazgató így nyilatkozott az új igazolásról: „Nagyon boldogok vagyunk, hogy egy olyan kvalitásokkal bíró kapust igazoltunk, mint Samuel. A hiányzó pluszt hozzá tudja adni a csapat teljesítményéhez, meg vagyok róla győződve, hogy a következő mérkőzéseken sikeresebbek leszünk, mint az első két alaklommal.”

A 192 centiméter magas kapus kétéves szerződést kötött a Győrrel.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ETO FC GYŐRNÉL
Érkezők: Marku Albion (albán, Dinamo Tirana – Albánia, szabadon igazolható), Matija Krivokapics (montenegrói, DAC 1904 – Szlovákia), Miljan Krpics (szerb-magyar, FK Vozsdovac – Szerbia), Samuel Petrás (szlovák, DAC 1904 – Szlovákia)
Kölcsönbe érkezők: Eneo Bitri (albán, Valerenga – Norvégia; legutóbb kölcsönben Cracovia – Lengyelország), Zseljko Gavrics (szerb-bosnyák, DAC 1904 – Szlovákia) 
Kölcsönből visszatért: Csóka Bálint (szlovákiai, STK Samorín – Somorja, Szlovákia), Deákovits Richárd (Mosonmagyaróvár), Lacza Alex (szlovák-magyar, Pécsi MFC) 
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Décsy Ádám, Kulcsár Martin 
Kiszemeltek: –
Távozók: Gabriel Boschilia (brazil, szabadon igazolható), Matteo Lucarelli (olasz, szabadon igazolható), Szujó Attila (Kolorcity Kazincbarcika), Tuboly Máté (debreceni kölcsön után DAC 1904 – Szlovákia) 
Kölcsönbe távozók: Buna Gábor (Opus Tigáz Tatabánya, ismét kölcsön), Huszár Marcell (Diósgyőri VTK)
Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz: Kovács Márk (román-magyar, DAC 1904 – Szlovákia, onnan Csíkszereda –  Románia), Urblík Norbert (szlovákiai, DAC 1904 – Szlovákia), 
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: –

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik