Közel az aláírás? Ben Romdan pénteken Kairóba érkezik – sajtóhír

VARGA BALÁZSVARGA BALÁZS
Vágólapra másolva!
2024.08.15. 20:55
Ben Romdan Egyiptomban folytathatja pályafutását (Fotó: Getty Images)
Egyiptomi sajtóhírek szerint a Ferencváros tunéziai középpályása, Mohamed Ali Ben Romdan közel áll ahhoz, hogy az egyiptomi élvonalban szereplő Al-Ahli SC-ben folytassa pályafutását. Egyes források szerint a játékos pénteken Kairóba érkezik, hogy aláírjon új klubjához.

 

A megkeresésről már lapunk is írt korábban, csütörtökön pedig a FilGoal számolt be róla, hogy az FTC-hez közeli forrásai szerint Mohamed Ali Ben Romdan szerződtetéséhez az egyiptomi Al-Ahli áll közel, nem pedig a szaúdi Al-Ohdud. A sportlap azt írja, a tunéziai középpályás közölte, az Al-Ahliban szeretné folytatni pályafutását, és hogy az egyiptomi klub részletekben 2.7 millió dollárt fizet a játékjogáért.

Pedig az Al-Ohdud 3 millió dollárt is fizetne érte, ám a 24 éves labdarúgó elutasította a szaúdiak ajánlatát, mivel az egyiptomiakét részesíti előnyben. A portál szerint a Ferencváros korábban megkérte az Al-Ahlit, függesszék fel a tárgyalásokat, hogy az FTC és a játékos a Midtjylland elleni Bajnokok Ligája-selejtezőre tudjon koncentrálni – mivel a magyar bajnok kedden búcsúzott a sorozattól, az egyeztetések újraindulhattak.

Egy másik egyiptomi újság, az El Watan News viszont már azt írja, a két klub megegyezett, és a Ferencváros elfogadta a 2.7 millió dolláros ajánlatot. A forrás szerint a labdarúgó pénteken repülőgépre száll, és 16.35-kor érkezik meg Kairóba, hogy véglegesítsék a szerződést.

Ben Romdan tavaly nyáron érkezett a tunéziai Espérance csapatától a zöld-fehérekhez, és három évre szóló szerződést kötött a klubbal. A 39-szeres tunéziai válogatott az elmúlt idényben kereken 40 mérkőzésen lépett pályára a Ferencváros csapatában, s két gólt szerzett, míg az idei szezonban két NB I-es találkozón és két BL-selejtezőmeccsen szerepelt – a DVTK elleni bajnokin duplázott.

Frissítés
A Nemzeti Sport információ szerint a Ferencváros az Al-Ahlival és az Al-Ohduddal sem tárgyal.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Kady Borges (Kady Iuri Borges Malinowski, brazil, FK Krasznodar – Oroszország), Stefan Gartenmann (dán, FC Midtjylland – Dánia), Raul Gustavo (Raul Gustavo Pereira Bicalho, brazil, Corinthians – Brazília), Isaac Pappoe (ghánai, FC Aarau – Svájc), Philippe Rommens (belga, Go Ahead Eagles – Hollandia)
Kölcsönből visszatért: Fortune Bassey (nigériai, Hapoel Petah Tikva – Izrael), Gruber Zsombor (Zalaegerszegi TE FC), Mats Knoester (holland, Aarhus – Dánia)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Farkas Ádám, Lestál Szilárd, Nemes Márton, Tóth Zalán 
Kiszemeltek: –
Távozók: Muhamed Besic (bosnyák-német, szabadon igazolható), Iyinbor Patrick (kecskeméti kölcsön után Vasas FC), Lisztes Krisztián (Eintracht Frankfurt – Németország), Marquinhos (José Marcos Costa Martins, brazil, Szpartak Moszkva – Oroszország), Samy Mmaee (belga-marokkói, Dinamo Zagreb – Horvátország, szabadon igazolhatóként), Redzic Damir (DAC 1904 – Szlovákia, kölcsön után végleg), Henry Wingo (amerikai, Toronto FC – Kanada, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: Halmai Ádám (Soroksár), Kenan Kodro (bosnyák-spanyol, Gaziantep – Törökország), Mergl Szabolcs (Soroksár, ismét kölcsönbe), Nagy Olivér (kecskeméti kölcsön után Soroksár), Varga Zétény (Diósgyőri VTK)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Myenty Abena (suriname-i, Szpartak Moszkva – Oroszország), Mohamed Ben Romdan (tunéziai, Al-Ahli – Egyiptom), Amer Gojak (bosnyák) 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik