MTK: négyen kaptak profi szerződést, köztük a Barcelonában is nevelkedett támadó

PÓR KÁROLYPÓR KÁROLY
Vágólapra másolva!
2024.07.01. 16:03
Molnár Péter (balról a második) is profi szerződést kapott az MTK-tól (Fotó: mtkbudapest.hu)
A Nemzeti Sport Online-on hat éve mutattunk be egy soproni származású testvérpárt, Molnár Milánt és Molnár Pétert, akik akkor felvételt nyertek az FC Barcelona 8 és 12 év közötti futballiskolájába. Közülük az idősebbik fiú, Molnár Péter, három klubtársával együtt profi szerződést kapott az MTK-tól.

„Négy tehetséges játékosunk kötelezte el magát további évekre a klubunk mellett, ugyanis Szolár Dávid, Csucsánszky Zoltán, Molnár Péter és Freyer Kristóf is élete első profi szerződését írta alá” – írja az mtkbudapest.hu. 

A klub beszámolójából kiderül, Szolár Dávid az elmúlt években folyamatosan védett a korosztályos együtteseinkben, az elmúlt szezonban pedig 18 évesen már az NB III-as csapatban bizonyíthatott, négy alkalommal játszott kezdőként. Csucsánszky Zoltán az U17-es, bajnoki ezüstérmes gárda meghatározó tagja volt a 2023–2024-es idényben, és 21 bajnoki és kupamérkőzés alatt kilenc találatot ért el. Ugyanennek a korosztálynak a tagjaként kapott profi szerződést Freyer Kristóf és az U17-es bajnokságban 16 góllal társ gólkirályi címig jutó Molnár Péter is. 

Utóbbi az elmúlt években kitartóan vette a különböző lépcsőfokokat. 2018-ban a Nemzeti Sport Online külföldi tapasztalatok sorozatában mutattuk be őt a testvérével együtt, amikor egy évet Barcelonában töltött az FC Barcelona 8 és 12 év közötti gyerekek számára működő futballiskolájában, az FCB Escolában. A koronavírus-járvány alatt hazatért, két évet töltött a Honvéd utánpótlásában, 2022-től pedig az MTK játékosa.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A MTK BUDAPESTNÉL
Érkezők: Ilja Beriasvili (grúz, Mezőkövesd), Molnár Rajmund (Szombathelyi Haladás, kölcsön után végleg), Róbert Polievka (szlovák, FK Dukla Banská Bystrica – Szlovákia)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérhet: Balogh Máté (BKV Előre), Csenterics Adrián (BVSC), Lehoczky Roland (Tiszakécske), Merényi Ádám (Budafoki MTE), Molnár Ádin (Kozármisleny), Szőke Gergő (Gyirmót FC Győr), Zsóri Dániel (Budafoki MTE)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Csucsánszky Zoltán, Freyer Kristóf, Molnár Péter, Szolár Dávid
Kiszemeltek:
Távozók: Richlord Ennin (ghánai-kanadai), Miknyóczki Ádám (pécsi kölcsön után Gyirmót FC Győr), Nikolas Spalek (szlovák-magyar), Vadnai Dániel, Várkonyi Bence (Zalaegerszegi TE FC, kölcsön után végleg) 
Kölcsönbe távozók: Zuigeber Ákos (Budafoki MTE, legutóbb Szeged, szintén kölcsönben)
Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik